Hepimiz yaşamsal deneyimlerimizle, anılarımızla, sevdiklerimiz ve bir türlü sevemediklerimizle içimize dolanları kağıda dökmeyi veya klavyemizi uzun uzun tıkırdatmayı istiyoruz ama pek çoğumuz buna başlamakta zorluk çekiyoruz ve çoğunlukla nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Yazmaya başlayabilmiş biri olarak 5 kısa ve öz madde halinde sıraladım buyrun bakalım.
1. İlk olarak dikkatinizi çeken herşeyi analiz etmeye ve özgün yorumlarınızı katmaya başlayın. Bu bir insan olabilir, sokakta çöp kenarında duran kırık sandalye olabilir veya bir süre önce açıkken şimdi kapanmış olan bir cafe olabilir. Aşağıdaki fotoğrafın size ne düşündürdüğüyle başlayabilirsiniz mesela…
2. Yanınızda not defteri ve kalem taşımaya başlayın. Duygular aniden hücum ettiğinde iyi veya kötü olduğunu düşünmeden birşeyler karalayın. daha sonra bu alışkanlığı edineceksiniz ve zaman geçtikçe hoşunuza gidecek.
3. İnsanları daha farklı dinlemeye başlayın. Kendinizi bir psikolog gibi düşünebilirsiniz. Acaba bana anlattıkları dışa vurabildiklerinin ne kadarı ? ya da anlatmadığı şeyler neler olabilirdi ?
4. Kitaplığınızdan bir kitap alın ve rasgele bir sayfasını açıp herhangi bir cümle seçin. O cümleyle ilgili kısa veya uzun farketmeksizin bir hikaye düşünün. Bu hikayeniz absürd bile olsa en azından gülmüş olacaksınız ve bunu daha sık yapmaktan kaçınmayacaksınız.
5. Karalamaya ufak ufak başlayacaksınız ve unutmamanız gereken birşey : Yazdıklarınızı kötü oldu düşüncesiyle atmayın. Bir kenara koyun ve uzun zaman sonra alıp baktığınızda neler hissetmiş olduğunuzu, eskiye oranla ne kadar olgunlaştığınızı göreceksiniz. BOL ŞANS…
Yorumlar (0) Yorum Yap