Yaratıcılığın Konuştuğu 8 Heykel

 Canavar Testere Heykeli – Japonya
Tokyo Uluslararası Sergi Merkezi önünde bulunan 15.4 metre yüksekliğindeki canavar testere. 
Claes Oldenburg ve Coosje Van Bruggen tarafından hazırlanan testere, sanatseverleri, meraklı gözlemcileri ve mizah duygusu ile turistleri cezbetmektedir.
Kaşık ve Kiraz – ABD
Minneapolis Heykel Bahçesi’nde bulunan bu dev eser Claes Oldenburg ve eşi Coosje van Bruggen’in çalışmasıdır. Kaşık 2500 kilo ağırlığında ve kiraz ise 550 kilogram ağırlığındadır.
Monywa Buda Heykeli – Myanmar
Myanmar’da bulunan ve 1991 yılında yapılmış yatmış Buda heykeli Budizm’de sıkça kullanılan bir konudur. 300 metre uzunluğunda içi boş bir heykeldir.

The Bather – Almanya
Hamburg, Binnenalster Gölü’nde 2011 yılında açılan bu heykel Oliver Voss imzalı. Köpük ve çelikten yapılan heykel yaklaşık 4 metre yüksekliğinde ve 30 metre uzunluğundadır.
Yüzen Adam – Londra

Tower Köprüsü ve Belediye Binası arasındaki Thames’in güneyindeki çimlerin arasında yüzen, bir yüzücünün 14 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğindeki heykeli. Bir televizyon şovu tarafından yaptırılmıştır.
 Küresel Isınmayı Tartışan Politikacılar / Berlin
Isaac Cordal’ın ” Follow the Leaders” adlı dizisinin bir bölümü, küresel ısınmanın sorunlarını tartışan iktidardaki politikacıların bir araya gelmesini temsil eden “Küresel Isınmayı Tartışan Politikacılar” başlıklı bir sokak sanatı kuruluşudur .  Heykelde Küresel Isınmayı Tartışan Politikacılar temsil edilmiştir.
Doll heykeli – Hindistan
Hindistan’da bulunan inanılmaz dev heykellerden biri. 18 Ekim 2010 tarihinde Visakhapatnam sahilde yapılan büyük bir bebek heykeli.


 Yetişkin Gövdelerde Sıkışan İç Çocuklar –  ABD
Bir erkekle bir kadın arasındaki çatışmayı göstermektedir. İnsan doğasının dış ve iç ifadesi gibi. İçsel benlikleri şeffaf çocuklar biçiminde yürütülür ve elleri ızgarayla tutarlar. Karanlıklaştıkça çocuklar parlıyorlar. Bu parlaklık insanları bir araya getiren ve karanlık zaman geldiğinde telafi etme şansı veren saflık ve samimiyet sembolüdür.

Kategoriler: İlham, Sanat, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/