Pratik ve Kullanışlı Programlar-2

Doğan Turan

Doğan Turan

Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellow- www.glocalzone.com- www.doganturan.com

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte artık hareket kabiliyetimiz günden güne artmakta. İşlerimizi planlarken, çözümler üretirken ve tüm çıktıları diğer insanlarla paylaşırken düzenli olarak teknolojiden yararlanıyoruz. Artık yanımızda taşıdığımız bilgisayarlarımız, tabletlerimiz ve telefonlarımız ile uzaktan çalışmak veya çalışanlarla sürekli iletişim halinde olmak hiç de zor değil. Sürekli mobil olmak artık iş yapmamıza ve yaptığımız işlerin düzenli ve kaliteli olmasına engel değil. Peki nasıl? Pratik ve Kullanışlı Programlar serimin ilkinde size 6 adet program tanıtmıştım. O programlar sayesinde;
       – Kişisel zamanınızı ve ekibinizin zamanını planlayıp, takip edebilirsiniz (toogle)

       – Tüm sosyal medya görsellerinizi hızlıca ve kaliteli şekilde oluşturabilirsiniz (canva)

       – Yapılacaklar listenizi kendiniz için ya da ekibiniz için oluşturabilirsiniz (any.do)

       – Hızlı ve kaliteli biçimde quiz, anket ve formlarınızı oluşturup, paylaşabilirsiniz (typeform)

       – 750’den fazla programı birbirine bağlayıp iş akışınızı hızlandırabilirsiniz (zapier)

       – Ve neredeyse tüm işinizin kontrolünü sağlayabilirsiniz (bitrix24)
Bu yazımda ise sizleri, kişisel ihtiyaçlarınız için ya da yapmakta olduğunuz işlerinizi kolaylaştırmak için 4 adet alternatif program ile tanıştıracağım. 

1) Highrise – (highrisehq.com)

Özellikle uzaktan çalışıyorsanız ve tüm işlerinizin, anlaşmalarınızın ve kontaklarınızın kontrolü ve düzenlenmesinde sorunlar yaşıyorsanız Highrise tam size göre. Potansiyel müşterilerinizle ilgili notları ve e-postaları tek bir yerde saklayabildiğiniz gibi, tüm tekliflerinizi ve bağlantılarınızı da buradan yönetebilirsiniz. Kişisel olarak ya da ekip olarak yaptığınız işleri kolaylıkla takip edebilir ve hatırlatıcılar ile takibi aktif tutabilirsiniz. Highrise üzerinden yapacağınız işlemler ile potansiyel müşteri analizinizi de güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeleriniz için gayet yeterli bir CRM sistemi olan Highrise, işlerinizi ve iş takiplerinizi kolaylaştıracaktır.

2) Trello – (trello.com)

Ekip içi organizasyonlarda, kişisel listelerde bence en kullanışlı program Trello. Kendi tanımlarına göre “herhangi bir şeyi herhangi biriyle birlikte organize etmenin ücretsiz, esnek ve görsel yolu” olarak tanımlanan Trello ile tek bakışta projelerinizin tüm aşamalarını kolaylıkla takip edebilirsiniz. İlk etapta faydası çok net anlaşılamasa bile, içerikler biriktikçe Trello’nun ne kadar kolaylaştırıcı bir araç olduğu gün gibi ortaya çıkıyor.

3) CamScanner – (camscanner.com)

Yazdırmak, buluta kaydetmek veya faks göndermek üzere, belgeleri görüntü dosyası/PDF olarak keskin ve net bir şekilde taramanıza yarayan CamScanner, kullanımı ve paylaşımı en pratik programlar arasında ilk sıralarında yer alıyor. CamScanner ile yazdırma ve faks, görüntüden metin ayıklama PDF/JPEG dosyalarını paylaşma gibi özellikleri çok kolay şekilde yapabilirsiniz.
Tüm Platform Linkleri İçin: https://www.camscanner.com/user/download

4) WeTransfer – (wetransfer.com)

Bazen dosya göndermek çok ciddi bir çile olabiliyor. Bu durumlarda eğer bir kurtarıcıya ihtiyacınız varsa, işte karşınızda! WeTransfer ile 2 GB’a kadar olan dosyalarınızı çok hızlı ve ücretsiz şekilde karşı tarafın mail adresine gönderebiliyorsunuz. Yüklediğiniz dosyalar link halinde karşı tarafa iletilir ve tek link ile kolayca indirilebilir. Ayrıca premium paket ile daha fazla dosyayı kolaylıkla iletmek istediğiniz adrese iletebilirsiniz.
Tüm Platform Linkleri İçin: https://wetransfer.com/apps
Kategoriler: İş, Teknoloji, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/