Zenginlik, bolluk, bereket… Hepimizin yaşamının her alanında, her anlamda olmasını istediğimiz bir kavram. Peki bu kavrama hayatımızda daha fazla yer vermek, hatta onu arttırmak adına kendi içimizden başlayarak neler yapabiliriz?
1) Şükrederek başlayın.
Hali hazırda sahip olduklarınız için her zaman şükredin. Bu alışkanlığı kazandığınızda birçok mucizenin gerçekleştiğini göreceksiniz.
Sonra, üretmek için kendinize meydan okumalısınız. Kendiniz için gerekenden daha fazla fikir üretin böylece fikirlerinizi çevrenizle paylaşabilirsiniz. Buna “fruitfulness and abundance” deniyor. Bu kavram kendiniz için ihtiyacınız olandan daha fazla üreterek içinde bulunduğunuz toplumu, ülkenizi ve işinizi güçlendirmeniz demektir. İnanılmaz derecede üretken hale geldiğinizde ve bolluk hayatınıza girmeye başladığında sonuçlar oldukça şaşırtıcı olacaktır.
2) Hayal et.
Her şey kalbinizde ve zihninizde başlar. Her büyük başarı sadece bir insanın zihninde başladı. Hayal etmeye ve hayal ettiklerinin gerçek olacağına inanmaya cesaret ettiler. Kendinize sorun: Ne yapabilirsin? Büyük düşünün.
Hayalperest mi olmak istiyorsun? Kendiniz, aileniz ve başkaları için olasılıklar hayal edin. Eğer kendi başına büyümesi için terk ettiğiniz bir hayaliniz varsa o hayali yeniden alevlendirin. Ateşi harlayın. Hayat, hayallerinizin ellerinizden kayıp gitmesine izin vermek için çok kısa.
3) Düşünce setinizi değiştirin.
Vizyonlu insanlar bolluk dünyasında; vizyonsuz insanlar ise sınırlar dünyasında yaşar.
Dar vizyonlu insanlar korku temelli bir düşünce setine sahiptirler. Onlar için sonuç A ya da B şeklindedir. Asla A’yı veya B’yi bir arada elde edebileceklerini düşünmezler. Her şeyden önce, aşktan, kendini ifade etmekten önce onlar için güvenlik ön plandadır. Hiçbir şey için konfor alanlarından vazgeçmezler.
Vizyonlu kişiler biraz yaratıcılık, sıra dışı olma arzusu ve açık fikirlilikle hem A’ya hem B’ye sahip olabileceklerini bilirler. Eğer hayatınızı “Her ikisi de!” düşünce setiyle inşa ederseniz bir zamanlar kör olduğunuz birtakım fırsatları göreceksiniz.
4) Bir gerçeklik inşa edin.
Şu anda kendi gerçekliğini yaratıyorsun. Ancak bu gerçeklik çok da farkında olmadan, gelişigüzel yarattığınız bir gerçeklik olabilir. Gerçeklik özneldir; eğer bunun inşa edilebilir bir şey olduğunu fark ederseniz ve buna inanmayı seçerseniz işte o zaman gerçekliğiniz hakkında bir şeyler yapabilirsiniz.
Kendiniz hakkında sahip olduğunuz inançları yazın. Bir tarafta, sizi güçlendiren ve sizi ileriye taşıyan şeyleri listeleyin. Diğer tarafta ise sizi demotive eden, zayıflatan şeyleri ve sizi hedefinize ulaşmaktan alıkoyan şeyleri listeleyin. Bu sayfayı bakıp sizi güçlendiren şeylere inanabilir ve sizi yavaşlatan şeyleri görmezden gelmeyi seçebilirsiniz.
5) Bahane üretmeyi bırakın.
Bahaneleri saf dışı bırakmak önemlidir tıpkı geleceğinizin önemli olduğu gibi.
Sadece üzerinde çalıştığınız geleceği elde edecekseniz bu gelecek için verdiğiniz emek oldukça değerlidir değil mi? Muhtemelen geleceğinizi mahvetmek istemezsin. Hatta mahvedilmemesi gereken şeylerin bir listesi olsaydı bu listenin en başında kesinlikle “gelecek” maddesi yer alırdı. Kararlarınız kaderinizi belirler. Buna inanıyor musunuz? İnanmalısınız, çünkü doğru.
6) Potansiyelinizin farkına varın.
Saygı duyduğunuz insanları düşünün. Onlara neden hayransınız? Çünkü onlar fark edilmiş potansiyellere sahipler.
Potansiyel hakkındaki en harika şey; kendi üzerine inşa edilebilmesidir. Bir potansiyel geliştikçe yeni potansiyeller yaratır. Yani kartopunu yuvarladıktan sonra gerisi kendiliğinden gelecektir.
Yani bugün bir seçim hakkınız var. Bir dağın zirvesindeyken yeteneklerinizi mi düşünüp duracaksınız? Ya da biraz kıpırdayıp kendinizi aşağıya bırakıp önünüze çıkan engellere çarpa çarpa kendi potansiyelinizi mi açığa çıkaracaksınız?
7) Fırsatları üzerinize çekin.
Fırsatlar ve başarı peşinden gittiğiniz değil, üzerinize çektiğiniz şeylerdir.
Eğer yeteneklerinizi geliştirebilirseniz, karakterinizi, kendinizi, sağlığınızı ve ilişkilerinizi bir bütün olarak arıtmaya devam ettiğinizde fırsatları üzerinize çekeceksiniz.
8) Hayallerinizi yaşamaya karar verin.
Hayallerinizi yaşamaya karar verdikten sonra görüş açınızı daraltan şeyler ortadan kalkacaktır. Tamamen yeni bir dünyaya gözlerinizi açacaksınız.
Aslında her zaman ulaşabileceğiniz yerlerde birçok fırsatın olduğunu fark edeceksiniz. Ancak önceki bilinçsiz düşünce setiniz bu fırsatları görmenizi engelliyordu. Asıl değişim kendi kimliğinizde olan değişimdir. Bu nokta dönüşü olmayan bir noktadır. Bu değişim gerçekleştiğinde tüm dünyanız değişecek.
9) Asla tatmin olmayın.
Bir hedefe ulaştıktan sonra bile tatmin olmamalısınız. Sizin için hedefe ulaşmış olmak değil, kendinizi zorlayarak ne kadar yükseğe tırmandığınız önemlidir.
Bu sizi nankör mü yapar? Kesinlikle hayır. Çünkü her şey için minnettarsınız.
10) Önünüzde duran sonsuz olasılıklara sarılın.
İçinizdeki benzersiz, sonsuz olasılıkları keşfedin. Kendinizi geliştirmeye çalışırken, yaptığınız gelişimin zihninizin gençliğine, canlılığına ve güzelliğine katkı sağladığını unutmayın.
This post is also available in: English
Yorumlar (0) Yorum Yap