GÖNÜLLÜ ÇALIŞARAK DÜNYAYI GEZMENİN YOLU:WORKAWAY

Hem çalışıp hem gezmek isteyenler fakat nasıl olacak diye kara kara düşünenler için artık ”Workaway”ile tanışma vakti geldi.Sizi yurtdışı hayallerinize bir adım daha yaklaştıracak bu yazıda öncelikle Workaway nedir,ne işe yarar onu açıklayalım.

Workaway dünyanın dört bir yanında gönüllü çalışarak ücretsiz konaklama imkanı sunan bir internet portalıdır.Resmi sitesi ”https://www.workaway.info/ ” olup gönüllü veya bir aile ile çalışmak veya küçük bir organizasyon için, yabancı bir ülkenin gerçek tarafını tanımak veya kendinizi tamamen yabancı bir dile kaptırmak için ideal bir yöntemdir.

Siteye yıllık üyelik ücreti 30USD kadardır.Neden ücretsiz değil gibi soru sorulabilir.Bunun cevabı üye olduktan sonra workaway’ın yerleşim yeri bulmanıza izin vermesi,kendinize harika bir profil yazmanıza yardımcı olması, iletişim kurmanızı sağlaması, e-postayla kendinizi tanıtmanıza, seyahat düzenlemelerinizi organize etmenize, seyahat vizelerini ayarlamanıza ve ev sahibi ile yapabileceğiniz yolları doğrudan görüşmeniz sizin için yapıyor olmasından dolayıdır.

Workaway ile hem yabancı dil öğrenebilir hemde var olan yabancı dilinizi daha iyi geliştirebilirsiniz.Workaway ile dilediğiniz ülkeye gidebilir orada ister gönüllü çalışıp bedava konaklayabilir ya da para kazanmak istiyorum diyorsanız bunu anlaştığınız kişiyle konuşup halletmeniz gerekiyor.

Workaway yapmadan önce nelere dikkat edilmeli?

1-Öncelikle profilinizi anlaşılır bir şekilde doldurmalısınız.Örneğin tecribeleriniz,neler yapabilecekleriniz(iş konusunda),herhangi bir sağlık probleminizin olup olmadığını da belirtmelisiniz.

2-Workaway size vize hizmeti sunmamakta.Bu yüzden vize işlemlerinizi kendiniz halletmelisiniz. 

3-Gitmek istediğiniz ya da gideceğiniz yeri önceden araştırmalısınız. 
4-Anlaştığınız ev sahibi ile daima iletişimde kalmalısınız.Neleri yapıp yapamayacağınızı ya da herhangi bir sağlık probleminiz olup olmadığını,neleri yiyip yemeyeceğinizi belirtmelisiniz. 
5-Tek gidecekseniz üyelik ücreti 30EUR çift gidecekseniz üyelik ücreti 42EUR olup bunu önceden siteye ödemelisiniz.
Profilinizi doldurduktan sonra gitmek istediğiniz bölgeyi seçip ev sahiplerini çok iyi incelemelisiniz.Örneğin ev sahibi hakkında misafir yorumları nasıl,ev sahibi en son ne zamandır online olmuş,mesajlara ne sıklıkla cevap vermiş,ev sahibinin sizin seyahat zamanınız ile müsaitlik durumu nedir?’ bunları iyi araştırmalısınız.
Seyahat etmeden önce yurtdışı sağlık sigortanızı yaptırmalısınız.

Workaway ile hangi işler yapılabilir?

 Hangi işi yapmak istiyorsanız ona göre ev sahibini aramalısınız.Bu yüzden ev sahibinin profilini iyi incelemeli,hangi iş kabiliyeti olanları arıyor bunu öğrenmelisiniz.Örneğin çoğu workaway yapanlar çiftçilik işlerini tercih etmekte fakat bunun içinde bedensel güç önemli.Çocuklarla iyi anlaşabiliyorsanız çocuk bakıcılığı yapabilir,hayvanlarla ilgilenebilirsiniz.Ev sahibinin iş kriterlerini iyi bilmeli ve yapıp yapamayacağınıza karar verip o işi seçmelisiniz aksi takdirde yapamayacağınız bir işte çalışırsanız geri dönüp pişman olabilirsiniz.

Workaway ile hem yabancı dilinizi geliştirebilir hem de gittiğiniz yerin kültürlerini öğrenebilir,yakından tanık olabilirsiniz.Gidip anlaşılan süre öncesinde işi bırakmak isterseniz herhangi bir ücret ödemezsiniz sadece ev sahibiyle ters düşebilir onu hayal kırıklığına uğratabilirsiniz.Çalışmadığınız süre zarfında istediğiniz yeri gezebilirsiniz.Konaklama ve yemek-içme imkanını her ev sahibi sağlamak zorundadır fakat bunların dışında yapacağınız şeyleri siz karşılamalısınız.Burada dikkat edilmesi gereken konu kendinizi iyi tanıtmalı ve karşı tarafın isteklerini iyi anlamanız.”Kendime güveniyorum,hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum ya da farklı bir deneyim yaşamak istiyorum diyorsanız bunu kesinlikle denemelisiniz.

MERAKLISINA

*–KAYNAK : https://tabstick.wordpress.com

adresini ziyaret edip yazımın orjinal halini görebilirsiniz ve bunun gibi içerikler için takip edebilirsiniz.İyi okumalar 🙂
Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/