Şüphesiz ki, sosyal ve profesyonel hayatta psikolojik savaşların sürekli olduğu bir dönemdeyiz. Sistemin zorlaması yüzünden bazı insanlar birbirilerini çok çabuk harcayıp, birilerinin üzerine basarak yükselmeye çalışıyor. Bu durumlarla başa çıkmak ve insanın psikolojik açıdan kendisini koruyabilmesi artık şart denilebilir. Listedeki kitapların bazıları asırlar önce yazıldı; bazılar ise nispeten yeni. Fakat hepsi günümüzde kullanılabilecek bilgiler içeriyor.
…
1) Beş Çember Kitabı (Miyamoto Musashi)
Samuray Miyamoto Musashi tarafından asırlar önce “strateji rehberi” olarak yazılan, Japonya’da üst düzey yöneticilerin ve stratejiyle ilgilenenlerin başucu kitabı olarak kabul gören bir kitap. Japon kültürünün getirdiği disiplini ve sosyal zekasını direkt olarak yansıtan Musashi, okuyucuya kısa ve öz bir şekilde kılıç metaforunu kullanarak nasıl yükselineceğini ve yenilmez olunacağını anlatıyor.
…
2) Savaş Sanatı (Sun Tzu)
Gelmiş geçmiş en büyük stratejistlerden biri olan Sun Tzu’nun öğretileri, sosyal hayatımıza çok rahat uygulayabileceğimiz türden bilgiler içeriyor. Milattan önce yaşamasına rağmen ilginçtir ki Sun Tzu güncelliğini hala koruyan sözlerin sahibi. Bunlardan bazılarını merak ediyorsanız ilgili içeriğe göz atabilirsiniz:
…
3) İktidar-Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası (Joost Elffers, Robert Greene)
“Gücü elde etmek isteyenlere, gücün esiri olanlara ya da güce karşı direnenlere…”
Bir kitapta Robert Greene olduğu zaman, genelde o sıradan bir kişisel gelişim kitabı olmaz. Güç kavramını ve güce sahip olmayı büyük bir ustalıkla içinde barındıran kitap, çevrenize bakışınız konusunda size muhakkak bir vizyon katacaktır.
…
4) İnsanı Tanıma Sanatı (Alfred Adler)
Çağdaş Psikolojinin ustalarından olan Alfred Adler, insanlar hakkında nasıl başarılı çıkarımlar yapabileceğiniz konusunda örnekler sunuyor. İnsanları tanımanın sadece onları izlemeyle değil, noktaları birleştirerek yapılabileceğini gösteriyor. Bu kitap sayesinde birçok insan tipi göreceksiniz ve bireyler hakkında daha derin fikirlere sahip olacaksınız.
…
5) Yöneticiler İçin 36 Strategem (Harro Von Senger)
Çinlilerin yüzlerce nesilde topladığı ve 36 kategoriye sistematik bir şekil veren tedbir, hile, tuzak ve kandırma konularını ele alan “Strategem” iş dünyasında ve günlük hayatımızda nasıl kullanılır? Batının yıllarca reddettiği, tanışınca da hızlı bir şekilde benimsediği sistemi anlatan kitap, sorunun yanıtını sayfalarında veriyor.
Yorumlar (0) Yorum Yap