Kaostan Uzak, Huzurlu Bir Sahil Kentinde Başarılı Bir İş Hayatı Düşleyenlere 7 Kariyer Tavsiyesi

Yaşadığınız kalabalık şehrin puslu havası veriminizi gitgide düşürüyorsa, yüksek binaların arasında kendinizden gittikçe uzaklaştığınızı hissediyorsanız, kariyer planınızda değişiklik yapmanızın vakti gelmiş demektir.
Doğanın içinde, kalabalıktan uzak ama aynı zamanda fırsatlarla dolu bir şehirde işinizi yapmak hayal değil. Kendinize ekleyeceğiniz yetenek setleri ve doğru bir kariyer planı sayesinde bu hedefinizi gerçekleştirebilirsiniz.

1) Fırsatların sadece yaşadığınız şehirde olduğunu düşünmeyin.

Yaşadığınız şehrin dışında da büyük fırsatlar yakalayabilirsiniz. Genel bir yanılgı olarak fırsatların sadece İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin etrafında çok yoğun olacağı ve yaşam kalitenizin yüksek olacağına dair bir inanç var.

Ancak değişen ve gelişen şartlar sonucunda bu durum eskisi kadar geçerliliğini korumamaktadır. Samsun gibi şehirler metropollerdeki tüm fırsatları içinde barındırmakla beraber yoruculuktan ve kaotiklikten uzaktır.
Sakin ve huzurlu bir şehirde çok daha mutlu ve varlık içinde yaşayabilirsiniz. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak algılarınızı açabilirsiniz ve farklı şehirlerdeki alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

2) Çalışmak istediğiniz departmanı belirleyin.

Kendinize uygun olan departmanları belirlemek nerede çalışırsanız çalışın en önemli noktalardan biridir.
Bunun yolu da kendinizi ve yeteneklerinizi tanımaktan geçiyor. Yeni, huzurlu ve kalabalıklardan uzak hayatınıza başlamadan önce hangi departmanın ya da departmanların size uygun olduğunu belirleyin ve arayışlarınızı o alanlara yönlendirin.

3) Nereye giderseniz gidin değerli olacak yetenekler edinmeye çalışın.

Sahip olduğunuz yetenek setleri belki de sizi sevmediğiniz bir yerde sizi çalışmaya mahkum ediyor olabilir. Bu durumdan kurtulmak için her yerde olacak ve kendinize katmaktan memnun olacağınız  yetenekleri belirleyin ve çalışmak istediğiniz departmanla paralel olarak kendinizi geliştirmeye başlayın.

4) Hangi çevrenin size ilham verdiğini ya da performansınızı düşürdüğünü keşfedin.

Sahile yakın bir yerde, nereye bakarsanız bakın doğal güzelliklerle karşılaşacağınız bir yerde çalışmak size ilham verir miydi? Uzun yolda trafiğin ortasında kalmak yaşam kalitenizi ne kadar düşürüyor? Hem fırsatlarla dolu hem de zihninizi dinç tutacak bir yerde çalışmak aynı anda mümkün.
Nasıl bir çevrede çalışmak istediğinizi belirlediğiniz takdirde yaptığınız işten büyük bir keyif alacak, bununla birlikte veriminizi de arttıracaksınız. Aynı zamanda performansınızı düşüren etkenleri fark etmeye başlayıp kendinizi bu faktörlerden arındırdığınızda hem ortaya koyduğunuz işin hem de hayatınızın kalitesinin yükseldiğini fark edeceksiniz.

5) Network’ünüzü şehirler arası genişletmeye çalışın.

Kurduğunuz network’ü başka şehirden insanlarla genişlettiğinizde potansiyel çalışma alanınızı da genişletmiş olursunuz. Gitmek istediğiniz şehirlerden insanlarla sosyal ağlardan network oluşturun ve kendinizi tek bir çevreyle sınırlandırmayın.

6) Tercih ettiğiniz şehri enine boyuna tartın.

Gitmek istediğiniz şehrin ne gibi avantajları var? Kendinizi dinç hissetmenizi sağlayacak bir dokuya sahip mi?

Bu gibi sorularla hedeflediğiniz şehri analiz etmeye, ve size ne gibi faydalar getirebileceğini saptamaya çalışın. Örneğin; Samsun doğal güzelliklerle dolu ve boğucu bir kalabalıktan uzak, fırsatlarla dolu bir şehir. Şehirlerin size sağlayabilecekleri üzerine detaylıca düşünün.


7) Doğru yeri seçtiğinizden emin olun.

Çalışacağınız yerin imkanlarına, tasarıma olabildiğince dikkat edin. Örneğin bir fabrikada pazarlama departmanında çalışacaksanız, o fabrikanın bir kampüs şıklığı ve ferahlığında olup olmadığına dikkat edin.

Pozitif ve enerjinizi yükselten bir yerde çalışacağınızdan emin olun.

BAT; Samsun Kampüs’te yeşillikler içindeki huzur veren çalışma ortamında, içinize dolan bol oksijenle birlikte global bir ailenin üyesi olma hissini yaşamanız için sizlere harika kariyer fırsatları⇗ sunuyor.

Başvuru ve çeşitli kariyer fırsatlarına buradan⇗ ulaşabilirsiniz.

Kategoriler: Uncategorized @tr

Yorumlar (0) Yorum Yap

/