5 Maddede Master Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Bazıları master yapmayı vakit kaybı olarak değerlendirse de aslında yüksek lisans yapmanın bir çok avantajı var.Günümüzün rekabetçi iş dünyasında iyi bir kariyer ve yüksek bir statü hedefleyen adaylar için sıradan bir üniversite diploması dünyanın hiç bir yerinde yeterli olmuyor. Sizinle aynı ya da benzer bölümlerden mezun olmuş olan binlerce rakibiniz var. Bu rakipleriniz arasından sıyrılıp, görünür, ve tercih edilir olmanız için en doğru çözümlerden biri yurtdışında master eğitimi olacaktır.Şimdi işinizi kolaylaştıracak bazı master tüyolarına göz atalım.

1) Başvuru ve araştırma sürecine gerekli zamanı ayırın.
Okul başvuruları uzun sürer. Ona göre her bir başvuru için 1-2 saatinizi ayırmanız gerekecek. Her bir okulun sitesini tek tek gezip, bakmanız gerekiyor. Bazı okullar belli şartlar koşar. Hatta bazı okulların şartları, bazı ülkelere göre değişir. Bunları da takip etmeniz gerekecek. Başvurular sırasında birçok soru soracaklar. Hepsini doldurmanız gerekiyor. Bu yüzden, okulları belirledikten sonra, başvuruları için belli haftasonlarınızı ya da zamanlarınızı ayırın. Her biri, kendi sitesi üzerinden nasıl başvuracağınızı anlatır, onları takip edin.

2) Yurtdışında master yaparak prestijli bir iş, iyi bir kariyer, yüksek bir statü hedefleyebilirsiniz.
Yurtdışında master ücretlerinin çok pahalı ve ulaşılmaz zannedildiği günler artık geride kaldı. Yurtdışında master fiyatları çok çeşitli. Herkese uygun, kaliteli bir seçenek mutlaka var. Gelişen iletişim teknolojileri ve yaygınlaşan seyahat alışkanlığı yurtdışında master yapmak isteyen öğrencilere birçok seçenek sunuyor artık. Ayrıca yurtdışında master eğitimi almak için birçok ülke seçeneğiniz var. Bunun yanında master yaparken çalışmak ve masraflarınızın bir kısmını çıkartmak mümkün.

3) Yabancı dil sizin için bir sorunsa üzülmeyin. Köprü programlar ile yurtdışında master başvurusu yapabilirsiniz.
Yurtdışında yüksek lisans yapabilmek için ingilizce seviyeniz yeterli değilse, bunun için en uygun çözüm köprü programları tercih etmektir. Köprü programlar ile öncelikle size en uygun üniversite ve yüksek lisans programı belirlenir ve üniversiteye başvurunuz yapılır. Üniversiteden sizin için bir şartlı kabul gelir ve bu belgede yüksek lisans program başvurunuzun kabul edildiği, gereken İngilizce seviyesine ulaşmanız durumunda eğitiminize başlayabileceğiniz belirtilir.

4) ALES şartı olmayan tezsiz yüksek lisans eğitimini düşünün.
Yüksek lisans tezli ve tezsiz olmak üzere ikiye ayrılır. İster tezsiz yüksek lisans yapın isterseniz de tezli, eğitimi bitirince aldığınız diplomalar birbirinin aynısı olacaktır. Yani diplomada tezli ya da tezsiz olduğu belirtilmez. Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ALES puanı şartı aranmamaktadır. Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri Yükseköğretim Kurumu’nun Yüksek Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde tanınan bütün öğrencilik haklarına sahiplerdir.

5) Başvurunuzu yapmadan önce burslara bir göz atın.
Master ve doktoranın en önemli olayı burstur. Burs almayacak olursanız, eğer ücretsiz bir okul falan değilse, yurtiçinde ve yurtdışında iyi bir üniversite için yüklü miktarlarda paralar ödemeniz gerekebilir. Bu sebeple, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerin ya da kurumların burslarını incelemeye başlayın. Türkiye’de, geri dönme şartıyla verilen birçok burs var. Türkiye’de yaşamayı düşünebilecekler için iyi bir opsiyon olabilir.

Ayrıca 15 Nisan’a kadar binyaprak.com’da en aktif kullanıcı olup, Yeditepe’de master bursu kazanabilirsin.

Bunun için, binyaprak.com’a üye olup profesyoneller ve öğrenciler ile birlikte kendini geliştirme fırsatı yakalamanın yanı sıra ister gruplar oluşturup ister arkadaşlarını davet edip etkinliklere katılarak, ilham videolarını izleyerek, biz bize sohbetlere katılarak 15 Nisan’a kadar sitenin en aktif kullanıcısı olup Yeditepe Üniversitesi’nde master bursu kazanabilirsin.

Master yaparken hem mezunsunuz hem öğrenci, sizden iyisi yok!

Facebook'ta Paylaşnew-twitter-paylas

Kategoriler: Uncategorized @tr

Yorumlar (0) Yorum Yap

/