Şelale Duygular Yaratan Hintli Düşünür Jiddu Krishnamurti’den 10 Alıntı

 

 

Psişik deneyimlerden ilham alan Krishnamurti daha sonra tanınmış bir filozof haline geldi ve bu, manevi konularla ilgili kamuya açık dersleri dünya çapında dinleyicileri çekti. Krishnamurti’nin görüşleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Hindistan, Avustralya ve Latin Amerika’da popüler oldu. Krishnamurti ayrıca tüm dünyada birçok okul kurdu. 1928’de ‘Krishnamurti Vakfı’nı kurdu.

Küçük yaşta ‘Dünya Öğretmeni’ unvanı alan, hiçbir ücret almadan dünyanın birçok ülkesinde bireysellik, özgürlük, eşitlik vb. kavramlar üzerine konferanslar veren, insanlara bireysel olabilme cesareti dileyen Hintli filozof Krishnamurti’den iliklerinize kadar hissedeceğiniz huzurlu yolculuklardan 10 alıntı… 

 

 

#1 Dinlemenin güzelliği, hakkınızdaki her şeye oldukça hassas olmaktan geçiyor: çirkinlik, kir, şöhret, sizin için yoksulluk ve ayrıca kir, düzensizlik, kişinin kendi yoksulluğuna. Her ikisinin de farkında olduğunuzda, o zaman hiç çaba yoktur, bu, seçimin olmadığı farkındalık olduğunda, o zaman çaba yoktur.

 

#2 Bilgelik, insan ilişkilerinde günlük olayları gözlemleyerek ve anlayarak elde edilir”

 

#3 “Yalnız kalmak çok güzel. Yalnız olmak, yalnız olmak demek değildir. Bu, aklın etki altında yaşamadığı ve toplum tarafından kirlenmediği anlamına gelir”

 

#4 “Seks neden aklımızı bu kadar meşgul ediyor? Çünkü o yüce kaçıştır. Bu, mutlak kendini unutkanlığa giden nihai yoldur”

 

#5 “Kendini tanıma, kendini takip etmeyi, tüm düşünceleri, tüm duyguları, tüm motivasyonları takip etmeyi ve asla bir an bile olsa, birisine kendilerini tanıdığını söylemekten ibarettir”

 

#6 “İlişki, istediğim gibi değil, olduğum gibi kendini görebilen bir aynadır”

 

#7 “Sevmek, karşılığında hiçbir şey sormadan bu olağanüstü sevgi duygusuna sahip olmaktır”

 

#8 “Uzağa gitmek için, mümkün olduğunca yakın başlamanız gerekir; En önemli adım ilk adımdır”

 

#9 “Dünya, daha fazla aç olan siyasetçilerin rehberliğinde süren savaşların sancısı içinde”

 

#10 “Kendi kendine bilgi meditasyonun başlangıcıdır”

 

 

 

 

 

Kategoriler: Alıntılar

Yorumlar (0) Yorum Yap

/