Devlet Hastanesi Sigortasız Muayene Ücretleri

Devlet hastanelerinden muayene olmak isteyen sigortası olmayan kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler öncelikle randevu alarak doktor muayenesi olmak için kayıt işlemlerini yaptırmalı sonrasında paralı hasta girişinden kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi için hastane veznesinden muayene ücretini yatırmaları gerekmektedir. Acilden giriş yapan hastalar hariç, randevu alarak doktor muayenesi olacak ve tahlil yaptıracak olan paralı hastaların sağlık hizmeti alabilmesi için vezneye 50 TL. muayene ücretini yatırarak devlet hastanelerinden muayene olabilirler. (fiyatlar da güncelleme olabilir.)

Sigortasız Muayene Ücretleri 2021

Kişiye ait aktif sosyal güvence bulunmasa bile vatandaşlar devlet hastanesinde muayene olabilir. Yalnız muayene olabilmek için sigortasız devlet hastanesi muayene ücretini ödemek lazımdır.

Sigortasız muayene ücretleri ise şu şekildedir;

    Sigortasız hasta muayenesinin devlet hastanesinde ücreti, 2021 yılı için yaklaşık 50 TL

    GSS Genel Sağlık Sigortası’nın primi de 2021 yılı için 107,32 TL’dir.

Devlet hastanelerinden muayene olmak isteyenler tahlil ve muayene ücretini ödemeden sağlık hizmeti alamazlar. Herhangi bir işyerinde sigortalı olarak çalışmayan, emekli olmayan ve bakmakla yükümlü olunanların sigortaları olmayan kişiler (GSS) Genel Sağlık sigortasından yararlanabilmek için Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek Gelir testi yaptırmaları ve gelir testi sonucunda ödenecek olan Genel Sağlık sigortası prim ücretini yatırdıktan sonra devlet hastanelerinde ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

sigortasız-muayene-ücretiGenel Sağlık Sigortası Primleri

Bunun haricinde GSS primini ödemeyen, sigortası olmayan ve Genel sağlık sigortasından yararlanmayan kişiler devlet hastanelerinden muayene ücreti ödeyerek sağlık hizmeti alabilirler.

Sigortasız muayene ücreti 2021 yılı için 50 TL dir ve devlet hastanesi veznesinden 50 TL yatırarak makbuz karşılığında sağlık hizmetinden yararlanmak mümkündür. GSS diğer bir deyişle Genel sağlık sigortasına tabi olmayan herkes ücret ödeyerek sağlık hizmeti alabileceğinden, biran önce Gelir testi yaptırarak Genel sağlık sigortası kapsamına girmek ve düzenli olarak GSS primlerini yatırmak bu açıdan büyük önem taşır.

Özellikle de ayakta muayene gerektirmeyen ağır hastaların muayene ve tahlil ücretleri daha fazla olacağından kişiler ya bir sigortalı işte çalışmaları gereklidir ya da Genel sağlık sigortasına tabi olması lazımdır. Aksi takdirde ciddi rakamlar ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanılabilir.

Ayrıca tahlil/tetkik istenmesi halinde ayrıca ücret ödemeniz gerekebilir.

Devlet Hastanesi Sigortasız Tahlil Ücretleri Ne Kadar?

Sigortasız bir tahlil yaptırmak istiyorsanız, önce bir doktor tarafından muayene edilmelisiniz. Bir devlet hastanesinde sigorta haricinde tıbbi muayene ücreti 2021 yılı için yaklaşık 50 TL’dir. Bu ücretin ödenmesi üzerine analiz ücretsiz olarak yapılabilir.

GSS Primleri 2021 Yılında Ne Kadar Oldu?

Asgari ücret 2021 yılında Brüt 3.577,90 TL olarak belirlendi. Genel Sağlık sigortası prim hesaplamalarında bu rakam baz alınarak hesaplama yapılır. Gelir testi yaptıran kişinin yaşadığı hanedeki gelir toplamı Asgari ücretin 3’te biri kadar ve daha altında ise Genel sağlık sigortası priminin tamamı olan 107,32 TL devlet tarafından karşılanır.

Asgari ücret baz alınarak hesaplanan GSS primlerini düzenli olarak ödeyen kişiler devlet hastanelerinden ücret ödemeden muayene olabilirler. Düzenli olarak ödemeyen, devlete GSS prim borcu bulunan ve sigortası olmayıp halen gelir testi yaptırmayan kişiler devlet hastanelerinde muayene olabilmek için geçerli olan paralı hasta muayene ücreti ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

4A Sigortalı Muayene Ücretleri

SGK emeklilerin maaşından kesilen devlet hastanesi muayene ücretlerine, işyerlerinde sigortalı olarak çalışanların eczanelerde ödedikleri muayene katılım payların zam geldi. Geçerli olan yeni muayene ücretlerine gelen son zam ile birlikte sigortalı olan hastaların ödedikleri muayene ücretleri ise;

Sigortalı olarak çalışan ve devlet hastanesinde muayene ücretleri daha önceden 5 lira iken geçen yıl Ocak ayında yapılan yeni zamla devlet hastanelerine ait muayene ücreti %20 arttırılarak 6 liraya yükseldi. Yine eğitim araştırma hastaneleri için 7 liraya, üniversite hastanelerindeki muayene katılım payı ise 8 liraya yükseltildi.

Muayene Ücreti HesaplamaMuayene Ücreti Hesaplama

Özel hastanelerde ise muayene ücretleri hastaneye, muayene olunacak birime ve tedavi yöntemine göre değişkenlik göstermektedir. Katkı payı olarak belirlenen tutar 15 TL’ dir. SGK’ nın internet sayfası üzerinden hastane seçimini yaparak ve istenen bilgiler için ayrılmış alanları doldurarak muayene ücreti hesaplaması yapabilirsiniz. Yıl içinde fiyatlarda güncelleme olduğunda sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Muayene Ücretleri 2021

Muayene Ücretleri 2021 yılında aşağıdaki gibi olacaktır;

    Muayene ücretleri devlet hastanelerinde 30-50 TL,

    Özel hastanelerde 85-150 TL,

    Fakülte hastanelerinde 60-100 TL ve

    Araştırma hastanelerinde ise 45-100 TL arasında değişmektedir. Ayrıca bu ücretler muayene detaylarına göre de değişebilmektedir.

Devlet Hastanesinde Sigortasız Doğum Ücreti 2021

Devlette sigorta olmasa bile hem doğum masrafları hem de doğum sonrasında anne ile çocuğun tüm muayene bedelleri, hastane masrafları ve diğer giderler 30 gün süre ile analık sigortası kapsamında devlet tarafından karşılanmaktadır. Ancak bu sadece devlette geçerlidir. Özelde böyle bir uygulama söz konusu değildir.

Hastane Muayene Ücreti Sorgulama

Sorgulama işlemini e devlet sisteminden kolayca yapabilirsiniz. E devlet sisteminde SGK-4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama menüsü aracılığı ile kolayca sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama sonucunda görmüş olduğunuz tüm tedavilere ilişkin ödemeniz gereken ya da emekli maaşınızdan kesilecek olan muayene ücretlerini görebilirsiniz. Sorgulama sonucunda eczane tarafından sizden alınan tutarlarla sistemde gördüğünüz tutarlar varsa bunu ilgili SGK birimlerine iletin.

Sigortasız acile Gitmek 2021

Acil durumlar örneğin trafik kazası, kalp krizi, felç gibi durumlarda sigorta olmasa bile devlet hastaneleri ya da özel hastanelerde muayene ücreti talep edilmeden gerekli muayene ve ilk müdahaleler gerçekleştirilir. Ancak acil olmayan haller istisna kapsamında olduğundan sigortasız olarak acile gittiğinizde gerekli muayene işlemleri için sizden ücret istenebilir. 
Kategoriler: Alıntılar

Yorumlar (0) Yorum Yap

/