40 Yaşına Gelmeden Hepimizin Öğrenmesi Gereken 10 Şey

Öğrenmek sonu olmayan bir yoldur. Yaşınız kaç olursa olsun, öğrenmeye devam edebilirsiniz. Fakat bazı şeyler çok geç olmadan öğrenilmeli. Bu yetkinlikler gündelik ve profesyonel yaşamda kullanabileceğiniz, hayattan aldığınız verimi arttıracak şeylerdir
İş işten geçmeden öğrenmenizin size çok fayda sağlayacağı 10 yetkinliğe bir göz atalım.

1) Etkili iletişim kurabilmek

İletişim kurmadan yaşamanın pek mümkün olmadığı bir dünyada etkili iletişim kurabiliyor olabilmek büyük bir avantajdır. İyi iletişim kurabilmek için yalnızca iyi konuşmak değil, aynı zamanda iyi bir dinleyici olabilmek de gerekir.

2) Tutkularınızı öğrenmek

Normal şartlarda insan ömrünün büyük bir kısmı çalışarak geçiyor. Çalışılan bu sürenin pişmanlık içinde geçmemesi için tutkularınızı bilmeli ve tutkularınız doğrultusunda bir iş icra etmelisiniz. Çok geç olmadan tutkularınızı bulmalısınız.

3) Birikim yapabilmek

Hayatı mutlu ve huzurlu yaşayabilmek için sevdiğiniz şeyleri elbette yapmalısınız. Ancak beklenmeyen senaryolara hazırlıklı olabilmek ve ileride rahat bir emeklilik geçirebilmek için çoğu insanın elinin tersiyle ittiği bir durum olan birikim yapmak şart.

4) Hayır kelimesini kullanmayı öğrenmek

Bazı insanlar hayır demeyi bilmez. Bu durum sadece insanlara karşı değil, sevilen bir yemeğe ya da tatlıya karşı da olabilir.
Hayır diyebiliyor olmanız sizi kötü biri yapmaz, aksine eğer durum sizi çok zor bir duruma sokacaksa ve hayır demeniz gereken bir durumdaysanız, kendiniz için en iyisini yapmış olursunuz.

5) Aile ve arkadaşların önemini anlamak

Aile ve arkadaşlar kabul edin ya da etmeyin olduğunuz kişiyi şekillendirir ve bakış açınızı oluşturmanızda büyük pay sahibidir.
Aynı zamanda en büyük desteğiniz de olabilirler. Bunun önemini yoğun dönemlerde unutabilir ve onları ihmal edebilirsiniz. Fazla geç olmadan ailenize ve arkadaşlarınıza hak ettiği sevgiyi göstermekten çekinmeyin.

6) Başarısızlığın başarı için gerekli olduğunu fark etmek

Tecrübeler arttıkça başarı ve başarısızlıklar da artacaktır. Bu döngüyü yaşadıkça fark edeceksiniz ki başarısızlık başarının en yakın arkadaşı. Bununla beraber başarısızlığı öğrenmek için bir fırsat olarak görmeyi anlamalısınız.

7) Zor zamanlarda duygularınızı ve düşüncelerinizi kontrol edebilmek

Stresli, üzgün ve enerjisiz hissettiğiniz anlarda kendinizi toparlayıp yola devam etmeyi öğrenmeniz hayatta kendinize verebileceğiniz en büyük hediyelerden biri.

8) Zaman yönetimi yapabilmek

Zaman geçtikçe alacağınız sorumluluklar ve yapmanız gereken şeyler artacak. Bunları en kısa sürede organize edip kendinize ayırabileceğiniz zamanlar yaratabilmeniz, ancak doğru zaman yönetimiyle mümkün olabilir.

9) Sahip olduklarınızın değerini bilmek

Hızla akan zamanların ardından sahip olduğunuz şeylerin değerini bilerek yaşamak, size devam etme gücü ve yerine başka bir şey konulamayacak derecede destek olur. (İlgili içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.)

10) Kendinizin dostu olabilmek

Öğrenilmesi en zor ve en çok zaman alan şeylerden biri şüphesiz ki kendinizle barışık olmak ve kendinizin dostu olmak.
Çevrenizde ne kadar insan olursa olsun, sizi en iyi anlayacak kişi yine sizsiniz. Kendinizin rehberi olabilmek ve kendi kendine yetebilmek yıllar boyunca verim alabileceğiniz bir yetkinliktir.
Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version