‘Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı’ Kitabından 15 Alıntı

Arzu Dokuzoğlu

Arzu Dokuzoğlu

İTÜ-Kimya Müh.

Mark Manson, New York Times’ın en çok satanlar listesine girmeyi başaran “Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı” kitabının yazarıdır. Hayatınızı en iyi nasıl yaşayacağınız konusunda ham ve süzülmemiş tavsiyeler sunar size. Açık sözlü, samimi ve dürüst bir stilde fikirlerini sunması onun yazılarını benzersiz kılmıştır.
Kendisine ait bir internet sitesi bulunan Mark Manson, Boston Üniversitesi Finans bölümünden derece ile mezun olmuştur. Bloğunda yayınladığı içerikleri ile günlük 2 milyon giriş yakalamış bir girişimcidir.

1. “Sadece orada oturmak yok. Bir şeyler yap. Cevaplar seni bulacaktır.”

2. “Yürümeyi yeni öğrenen küçük bir çocuğu düşünün. O çocuk düşecek ve sürekli kendisine zarar verecektir ama asla durmayacaktır. Ve hiçbir zaman da yürümek benim için iyi değil, bu konuda iyi değilim diye düşünmeyecektir.”

3. “Kim olduğun, olmak istediğin insan için ettiğin mücadeledir.”

4. “Kişisel farkındalık bir soğan gibidir. Çok sayıda katman vardır ve onları ne kadar çok soyarsanız, uygun olmayan zamanda ağlamaya başlama olasılığınız o kadar artar.”

5. “Yaşamın en basit ve en temel bileşeni budur: Mücadelelerimiz başarılarımızı belirler.”

6. “Krizimiz artık maddi değil; varoluşsal, manevi. Elimizde o kadar çok şey var ve o kadar çok fırsatımız var ki artık ne için uğraşacağımızı bilmiyoruz.”

7. “Yaşam, temelde sonsuz bir problemler dizisidir. Bir sorunun çözümü, bir başkasını yaratır.”

8. “Daha olumlu bir deneyim arzusu, olumsuz bir deneyimdir. Paradoksal olarak, birinin olumsuz deneyimini kabul etmesi olumlu bir deneyimdir.”

9. “Mutlu olmak için sürekli bir şeyler çözmeliyiz. Mutluluk, bu nedenle bir eylem biçimidir.”

10. “Sorunlarınızı nasıl gördüğünüzü değiştirmek istiyorsanız, neye değer verdiğinizi ve başarısızlığı/başarıyı nasıl ölçtüğünüzü değiştirmelisiniz.”

11. “Sorunsuz bir yaşamı umut etmeyin. Böyle bir şey yok. Bunun yerine, iyi sorunlarla dolu bir yaşam için umut edin.”

12. “Bir şey kimliğinizi tehdit ettikçe, ondan daha çok kaçarsınız.”

13. “Yanlış olmak bizi değişim olasılığına açar. Yanlış olmak büyüme için fırsat getirir.”

14. “Bir sorunla karşılaştıysanız oturup düşünmeyin. Üzerinde çalışmaya başlayın. Ne yaptığınızı bilmiyor olsanız bile, bunun üzerinde çalışmak için yapacağınız basit bir hareket, doğru fikirlerin kafanızda ortaya çıkmasına neden olacaktır.”

15. “Sıkıntı ve başarısızlığın asında güçlü, düşünceli ve başarılı yetişkinler geliştirmek için gerçekten yararlı ve hatta gerekli olduğu ortaya çıktı.”

Kategoriler: Alıntılar

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version