Evinizi Tiyatro Salonuna Çevirin: Ücretsiz Olarak İzleyebileceğiniz 16 Oyun

Evde kaldığımız şu süreçte pek çok şeyden uzak kaldık. Yaklaşık 40 gündür arkadaşlarımızdan, alıştığımız ortamımızdan, doğadan, sokaklardan, eskiden yaptığımız, ait olduğumuz çoğu şeyden mahrum bir dönem geçiriyoruz. Bütün bu yoksunlukların arasında pek çok tiyatro sahnesi evinizde oyun sahnelemek için sadece bir dokunuşunuzu bekliyor. İşte online olarak izleyebileceğiniz tiyatro oyunları:

1) Bir Nefes Dede Korkut – İstanbul Devlet Tiyatrosu:

“Sen işitirsen eğer kalbin diliyle, bütün canlılar; ovalar, ağaçlar, taşlar, kuşlar konuşur. En küçük ayrıntı görünür olur. Seherler ve geceler destan anlatır, sen işitirsen.Havanın, toprağın, denizin, dağların, taşların, insanın dilinden anlamak kalbi duymaktır. Geçmişten bugüne birlikte yaşamın bilincini aktaran en kadim anlatılardır Kitabı Dede Korkut. Geçmiş, gelecek bugün bir olur, insan bir parçası…”




2) Reis Bey – Ankara Devlet Tiyatrosu:

Yasalara son derece bağlı taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdanı ne kadar rahat olabilir? İdam mahkumu genç ağır ceza reisine şunları söyler “Reis Bey! Bu dünya dört köşe değildir. Mühürlü kalbinizin bir gün açılmasını dilerim! Beni asacaksınız! Fakat, ruhum sizi bu dünyada ve ötelerde adım adım takip edecek!..”

3) Leyla ile Mecnun – Ankara Devlet Tiyatrosu:

Leyla ile Mecnun aşkını duymayan yoktur. Bu dillere destan aşk bu sefer tiyatro sahnesinde.

4) Osmancık – Ankara Devlet Tiyatrosu:

Cihan devleti kurma  hayalini gerçekleştirmeye çalışan Osman Bey anlatılır.




5) Papağan Kaçtı (Çocuk Oyunu) – Ankara Devlet Tiyatrosu:

Armağan, Gül nine ile Rüstem dedeyle birlikte yaşayan bir papağandır. Her günü aynı geçen Armağan bu sıradanlıktan sıkılır ve Sarı Karga’nın aklına uyarak evden kaçar. Oysa Sarı Karga’nın planı Armağan’dan boşalan yere geçmektir. O bunun için çabalarken Armağan da sokaklarda türlü zorluklarla karşılaşır.

6) Mikrobik ve Gribik (Çocuk Oyunu) – Van Devlet Tiyatrosu:

Gribik ve mikrobik zararlı mikroplardır. Mikrobik, pisliği seven bir mikroptur, Gribik ise grip mikrobudur. Mikrobiğe göre daha iyi niyetlidir.

7) Kahvede Şenlik Var – Van Devlet Tiyatrosu:

Bir kadın ve erkek karşı karşıya gelir. Rollerini tartışmaya başlar. Evlenmek üzere olan bu çift, tartışmanın ardından evlilik kararlarına bağlı kalacak mı?




8) Bir Şehnaz Oyun – Eskişehir Şehir Tiyatroları:

Oyun, Türkiye’nin yakın tarihini, eğlenceli bir dille hicveden tarihsel bir oyun olma özelliği yanında, belki de unutmaya başladığımız insani sıcaklığı dolu dolu hissettiren müzikli, danslı ve mizah dozu oldukça yüksek eğlenceli bir müzikal.

9) Gergedan – Eskişehir Şehir Tiyatroları:

Oyun, bireysel özgünlüğü ve özgürlüğü olmayan, kalıpların arkasına sığınarak varoluşuna bir anlam yüklemeye çalışan modern insanın çaresizliğini anlatıyor.

10) Keşanlı Ali Destanı – Eskişehir Şehir Tiyatroları:

İşlemediği bir suç yüzünden hapse atılan Keşanlı Ali’nin mahallesine döndükten sonra kahraman ilan edilişinin müzikli hikâyesi.




11) Şark Dişcisi – Nilüfer Kent Tiyatrosu:

Karısını bulduğu her fırsatta aldatan Taparnigos’un sürekli kavga içinde geçen mutsuz evliliği çevresinde geçer olaylar. Taparnigos İstanbul’da ünlü bir dişçidir. Namı ise Şark Dişçisi’dir.

12) Cambazın Cenazesi – Nilüfer Kent Tiyatrosu:

“Ölüm de bir dünya işi. Rahmete giden artık yalnızdır. Cambaz’ın ne anası babası, ne evladı, ne şapkası elbisesi var. Konuşacak arkadaşı, okuyacak gazetesi, dişleri, bahçesi, evi… Her şeyi bu tarafta kaldı. Cambaz gidiyor, hayat onun konuşmadığı bir dilden devam ediyor. Bir takla daha atamadı; Cambaz Rasim dün gece öldü!”

13) Kanlı Düğün – Nilüfer Kent Tiyatrosu:

Bir kadına aşık iki erkek, kararlaştırılan günde birbirini öldürür. Aşkı dört duvar arasında yaşayan insanlara adanmış bir oyun.




14) Çöl Oyunu – Nilüfer Kent Tiyatrosu:

“Herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda, herhangi birileri, üzerlerine gelen ”çöl” ile savaştı. Hep savaşıyoruz, hep savaşacağız.”

15) Uğur Böceği Benekli (Çocuk Oyunu) –  Antalya Devlet Tiyatrosu:

Benekli bir uğur böceğidir.  Dİleğini yerine getirecek bilgeyi bulamabilmek için arkadaşı Ağustos Böceği Puki’ye gider. Birlikte yola düşerler. Gizemli ve teklikelerle dolu uzun bir yol onları bekler.

16) Sihirli Kitap (Çocuk Oyunu) – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu:

Parkların kalmadığı bir şehir, koca koca binaların arasında oynamaya mahkûm olmuş çocuklar bir gün sihirli bir kitap bulurlar. O da ne hepsi birer masal kahramanına dönüşerek masallarla tanışmaya başlarlar.
Kategoriler: Kültür

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version