Teknoloji Sektöründe CV’nizi Güçlü Kılacak 11 Genel Beceri

toptalent.co

toptalent.co

En İyi Yeteneklerin Kariyer Platformu

Teknoloji alanında iş bulmak için sayfalarca işe ve beceriye bakabilirsin. Ancak bu işlerin çoğu aslında birkaç önemli beceriyi kapsıyor ve hepimiz zaten bunlara sahibiz!
Teknoloji alanında işler birbirine benzemese bile hepsi hemen hemen aynı becerileri kapsar. Mesela pazarlamacılar veri analizi hakkında bilgi sahibi olmalıdır; aynı zamanda web geliştiricilerinin de verileri kimin nasıl ve neden kullancağını, hangi verilerin önemli olduğunu bilmek için pazarlama sektörünü tanımaları gerekir. Buna benzer olarak müşteri destek servisinde çalışan insanların tıpkı web geliştiricileri gibi problem çözme becerisinie sahip olması gerekir.
Bu sektördeki işlerin çoğuna bakıldığında sahip olman gereken temel 11 beceri var:

1) Takım Çalışması Yapabilme

Hangi işte olursa olsun, her zaman insanlarla birlikte çalışacaksın. Öne çıkabilmek için takım çalışması yaparken etkili ve etkin bir insan olman gerekiyor. Aslında hepimiz okullarda, günlük hayatta sürekli insanlarla birlikteyiz ve bu beceri konusunda tecrübeliyiz.

2) Problem Çözebilme

Teknoloji artık planlama ve organize etmede temel ihtiyaçlardan biri. Örneğin, kalabalık bir ekipte çalışıyorsan işlerin düzenli bir şekilde planlanması ve organize edilmesi gerekir, ya da kod yazarken hata yapmamak için düzenli ve planlı olmalısın.

3) Planlama ve Organize Edebilme

Teknoloji artık planlama ve organize etmede temel ihtiyaçlardan biri. Örneğin, kalabalık bir ekipte çalışıyorsan işlerin düzenli bir şekilde planlanması ve organize edilmesi gerekir, ya da kod yazarken hata yapmamak için düzenli ve planlı olmalısın.

4) Veri Analizi

Günümüzde birçok iş veriler üzerinden hareket eder. Veri ve pazar analizcileri bu beceriye daha çok aşina olsalar da geliştiricilerin de bu verinin nasıl kullanılacağını ve ne kadar önemli olduğunu bilmesi gerekir.

5) Raporlama Yapabilme

İyi rapor yazabilme teknolojinin büyük bir parçasıdır. İş arkadaşlarına her şeyi raporlamalasın ki onlar da ilerde nelerin işe yarayacağını anlayabilsinler. Aslında rapor yazmak gayet kolay bir iştir. Verileri analiz et ve diğerlerinin anlayabileceği şekilde açıkla!

6) Uyum Sağlayabilme

Teknoloji her gün değişiyor!  6 hafta önce öğrendiğin bir bilgi bugün geçerli olmayabilir. Bu yüzden değişikliklere her zaman uyumlu olmalısın. Hatta mülakatlarda bunu göstermen senin için avantaj olabilir!

7) Araştırma Becerisi

Google’da usta mısın? Bir bilgiyi anında bulabilir misin? O zaman teknoloji sektöründe işverenlerin aradığı bir numaralı insansın!

8) Proje Yönetebilme

Birçok işte çalışırken proje yönetebilmen gerekebilir ve teknolojide de bu durum aynıdır. Proje yönetebilme becerisi diğer birçok beceriyle ilişkilidir( liderlik,etkili iletişim,tartışabilme,vs.).

9) Duygusal Zeka (EQ)

Duygusal zeka aslında teknoloji alanında temel beceridir. Çünkü bu beceri seni diğer insanlarla çalışmada daha başarılı hale getirir.
Duygusal zeka, kendinin farkında olma (kendini ve duygularını tanıma), motivasyon, duygularını kontrol edebilme, diğer insanlarla empati kurabilme ve sosyal becerini artırmayı içerir. İnsanlardan çok makinelerle haşır neşir olunan bir alanda iletişim yeteneği senin için büyük avantaj!

10) Süreç Geliştirme

Bir şeyleri geliştirebilmekte becerili misin? Bir süreci planlama ve geliştirme aşamalarında kendine güveniyor musun? Cevabın evetse bu beceri teknoloji alanında çok işine yarayacak!

11) Fotoğraf Düzenleme ve Photoshop

Hangimiz telefondan ya da bilgisayarımızdan fotoğrafları düzenlemiyoruz ki? Instagram, VSCO ya da herhangi bir düzenleme uygulaması kullanıyorsan, bunu sektörde beceri olarak çevirmen çok kolay!
Hatta photoshop kullanmayı biliyorsan, bu beceri seni diğer insanların önüne geçmende daha çok yardımcı olacak!
Ne kadar da çok beceriye sahip olduğunu fark ettin mi? Bunların hepsi aslında günlük hayatımızda kullandığımız ya da kolayca öğrenebileceğimiz şeyler!
Kategoriler: Kariyer, Teknoloji

Yorumlar (0) Yorum Yap

/