Silikon Vadisi Yöneticileri Çocukları İçin Teknolojisiz Okulları Tercih Ediyor

Tüm hayatlarını Silikon Vadisi’nde teknoloji üretip dünyaya sunmaya adamış olan üst düzey çalışanlar, çocuklarını teknolojiden uzak okullara göndermeyi tercih ediyor. Son teknoloji dizüstü bilgisayarlar ile donatılmış, dijital kitaplar ile doğrudan eğitim veren okullar yerine, eski usul kara tahtalar ile dolu, renkli kalemler ile resim yapılan “Waldorf ” okullarını tercih ediyorlar.
100 yıllık bir eğitim sistemi olan Waldorf, çocukların sosyal, duygusal, fiziksel, zihinsel ve ruhsal açılardan çok yönlü eğitim almalarını hedefliyor. Bu sistemi kullanan anaokullarında iPad bulunmuyor bunun yerine çocuklara bolca masal anlatılıyor, oyunlar oynatılıyor.
Waldorf okullarının yöneticileri teknolojiye karşı olmadıklarını fakat bazı şeyleri öğrenmenin uygun bir zamanı olması gerektiğini söylüyorlar. Google yöneticilerinden Alan Eagle’ın konu ile ilgili düşünceleri şöyle;

” iPad ‘ de yüklü bir programın çocuklara daha iyi okuma veya aritmetik becerisi katacağı fikri çok komik. “

Beşinci sınıfa giden kızının Google kullanmayı bilmediğini, kızından biraz daha büyük olan oğlunun ise Google kullanmayı yeni öğrendiğini söyleyen Eagle, çocuklarının bunlar yerine örgü örmeyi öğrendiklerini, resim yapabildiklerini, kendi çoraplarını dikebildiklerini söylüyor. Waldorf sistemine göre, bu önemsiz gibi görünen motor beceriler bilişsel gelişimi destekliyor ve matematik çözme becerisi gibi daha soyut becerilerin temelini oluşturuyor
Genelde anneler babalar 2-3 yaşlarındaki çocuklarının akıllı telefon, iPad kullanabilmeleri ile övünürler. Eagle bu durumun aslında övünülecek bir durum olmadığını, çünkü Google veya diğer arama motorlarının uygulamalarının zaten zekası en düşük insanın bile kolaylıkla kullanabileceği kadar basit halde sunduklarını söylüyor.
Waldorf sistemi teknolojisiz eğitim metotları ile kişide ömür boyu süren bir öğrenme isteği, güçlü iletişim kurma, yaratıcılık, eleştirel düşünme gibi beceriler kazandırmayı hedefliyor. Bu sistemi savunan yöneticiler eğitim felsefesinin başarısını sınavlarda aldığı ortalamanın üstü puanlar ile ispatlıyor.
Yani sonuç olarak çocuğunuz 1-2 yaşlarına geldiğinde akıllı telefonunuzun kilidini açmayı öğrendi diye sevinmeyin veya çocuğunuzun zekasıyla övünmeyin. Bunlar yerine çocuğunuzu yaratıcı yönünü ortaya çıkartacak, motor becerilerini çok daha fazla kullanabilmesini sağlayacak etkinliklere yönlendirmeniz, onu bu konularda desteklemeniz çocuğunuzun geleceğine daha iyi bir yatırım olacaktır.
Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/