Minimalizm : Less is More

Minimalizm, modern sanat ve müzikte 1960’lı yıllarda başlayıp bugüne kadar gelen, sadeliğin ve nesnelliğin ön planda tutulduğu bir akımdır. Minimalist bir yaşam tarzı benimseyerek, ihtiyacınız olan şeylere odaklanmak için, ihtiyacınız olmayan şeyleri bir kenara itebilirsiniz.
Steve Jobs : Karmaşıklığı basitleştir
Apple’ın kurucusu Steve Jobs, minimalizme inanan biriydi. Ürünlerinin başarısı, iyi tasarım ve kullanıcı dostu olmalarına dayandırıldı. Ancak Steve Jobs bunu daha üst bir seviyeye çıkardı. İşletmelere öğrettiği temel ders, karmaşıklığı basitleştirmekti. Bu teknik, odak noktasının sattığınız ürün değil, müşteriye yaklaşma biçiminiz ve kullandığınız taktikler olduğunu göstermektedir.
Bu felsefeyi yalnızca işine uygulamakla kalmadı, aynı zamanda özel yaşamında da kullandı. Eski Apple CEO’su John Scully bir kez bir röportajda ” Steve’in evine girdiğimi hatırlıyorum ve neredeyse hiç mobilyası yoktu. Hayranı olduğu Einstein’in bir resmi ve Tiffany lambası, bir sandalye ve bir yatak vardı. Etrafında bir sürü şey olmasını istemiyordu, ama seçtiği şeyde inanılmaz derecede dikkatliydi ” demiştir.
Albert Einstein : Basit bir hayat sür
Albert Einstein, en çok Görelilik Kuramı ile bilinen teorik bir fizikçiydi. 
2008’de Walter Isaacson tarafından yayınlanan biyografiye göre (Einstein : Hayatı ve Evreni) basit bir hayat sürdü ve minimalizmi benimsedi. Bu, Einstein’ın çok az kıyafete sahip olduğu ve parasının çoğunu bağışladığı anlamına geliyor. Fakat bu, yaşadığı anın tadını çıkarmadığı anlamına gelmiyor. Puro, kahve ve müzik enstrümanları üzerine çok para harcadığı biliniyor.
Leonardo Da Vinci : Cömert ol ve ihtiyaç sahibi kişileri besle
Da Vinci’nin bir zamanlar söylediği gibi ” Basitlik, karmaşıklığın son noktasıdır ”
Çağdaşları tarafından karakteri kibar ve çekici olarak nitelendirildi. ” … öylesine cömertti ki zengin ya da fakir tüm arkadaşlarını besledi … ” 
Marcus Aurelius : 
Mutlu bir hayat sürmek için çok az şey gerekiyor; hepsi kendi içinde, düşünme tarzında
Marcus Aurelius, 2. yüzyılda Roma imparatoru idi. Oldukça minimalist yaşamayı destekleyen bir felsefe olan Stoic felsefe üzerine yaptığı meditasyonlarla tanınır.
Sokrates : Maddi zenginlik yerine erdem peşinde

Batı felsefesinin kurucusu olan Sokrates, yaşamanın en iyi yolunun maddi zenginlik aramak yerine erdem arayışı içinde olmak olduğuna inanmıştır.
Kategoriler: İlham, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/