Açık ve Net: Milyoner Olmak İstiyorsanız Vazgeçmeniz Gereken 11 Şey

Kendi kendine milyoner olan Steve Siebold’a göre, neredeyse herkes milyoner olmak için gerekenlere sahip. Zengin İnsanlar Nasıl Düşünür adlı kitabında şöyle yazıyor:

“Hayattaki çoğu şey gibi, parayı çekme konusunda başarılı olmak, amatör bir golfçü olmak, kilo vermek veya ikinci bir dilde ustalaşmak gibi başka herhangi bir şeyde iyi olmaktan farklı değildir.”

Böyle söylemek çok kolay gibi görünüyor olsa da hayattaki çoğu şey gibi, başarı da basitçe ulaşılabilecek bir şey değildir. Milyoner olmak istiyorsanız, büyük olasılıkla yaşam tarzınızda bazı değişiklikler ve fedakarlıklar yapmanız gerekecek.

1) Küçük Düşünmek

“Kitlelerin parayla ilgili ana hedefi 65 yaşında emekli olmak ve ölene kadar hayatta kalmaya yetecek paraya sahip olmaktır.” diye yazıyor Siebold.
Siebold, büyük düşünmekten korkmayın, diyor. Nihayetinde, ortalama bir insan harcayabileceğinden daha fazla para kazanmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahiptir. Zenginlerin yaptığı gibi, “Sen değilsen kim?” diye düşünmeye başlayın.




2) Tasarrufa Çok Fazla Önem Vermek

Zengin insanlar tasarruf ve yatırım yapmanın önemine değer verirken, aynı zamanda gerçekten zengin olmanın yollarını aramaya odaklandıklarını dile getiriyorlar.
Siebold, “Kitleler indirim aramaya ve tutumlu yaşamaya o kadar odaklanmış durumda ki, büyük fırsatları kaçırıyorlar.” diyor. “Zenginler nakit akışı krizinin ortasında bile kitlelerin beş kuruşluk düşüncesini reddediyor. Onlar zihinsel enerjilerini ait oldukları yere, yani büyük paraya odaklıyorlar.”


3) Sabit Maaş

Siebold, ortalama insanların sabit bir maaş veya saatlik hesaba göre ödeme almayı seçtiğini söylüyor. Bu arada, zengin insanlar sonuçlara göre ödeme almayı seçerler ve genellikle serbest meslek sahibidirler.
Siebold, “Maaş beklemek çoğu insan için bu refaha giden en yavaş yoldur. En güvenli yol olarak tanıtılır.” diye yazıyor. Buna karşın zenginler, serbest mesleğin zenginliğe giden en hızlı yol olduğunu biliyor.




4) Esnek Teslim Tarihleri

Para basit görünmez. Servet inşa etmek istiyorsanız net bir hedefiniz, belirli bir planınız ve zor teslim tarihleriniz olmalıdır.
Ortalama bir insan gönülsüzce birçok şey ister. Diğer taraftan, zengin insanlar her seferinde tek bir büyük hedefe gönülden odaklanırlar ve başarılması için bir teslim tarihi belirlerler. Kendi kendine milyonerler böyle ortaya çıkmıştır.


5) Ödeyemeyeceğiniz Şeyleri Satın Almak

Siebold, “Orta sınıf, imkânlarının ötesinde yaşamakla ünlüdür” diye yazıyor. Zenginler, kazandıkları her şeyi harcamak yerine, birden çok gelir akışına sahiptir ve önce kendilerine ödeme yaparlar. Siebold, “Harcama ve tasarrufa odaklanmak yerine, nasıl daha fazla kazanacağınıza, nasıl bir yüzdeyle yatırım yapacağınıza ve kalanı dilediğiniz şekilde nasıl harcayacağınıza odaklanın.” diyor.




6) Eğlence

Siebold, zenginlerin eğlenmek yerine eğitilmeyi tercih edeceğini dile getiriyor. Üniversiteden veya herhangi bir resmi eğitim bittikten çok sonra öğrenmenin gücünün farkına varılır.
“Zengin bir insanın evine girin ve göreceğiniz ilk şeylerden biri, kendilerini eğitmek için kullandıkları kapsamlı kütüphaneleridir. Orta sınıf romanlar, gazeteler ve eğlence dergileri okur.”


7) Toksik İlişkiler

Kiminle takıldığınız sandığınızdan daha önemlidir. Siebold, aslında, etrafını sarmayı seçtiğin kişinin net değerini bile etkileyebileceğini söylüyor. “Başarılı insanlar genellikle bilincin bulaşıcı olduğu konusunda hemfikirdir ve daha başarılı olan insanlara maruz kalmanın düşüncenizi genişletme ve gelirinizi artırma potansiyeli olduğu konusunda hemfikirdir. Ortak olduğumuz insanlar gibi oluruz ve bu yüzden kazananlar, kazananların ilgisini çeker.”




8) Nostalji

Siebold, sıradan insanların eski güzel günleri özleme eğiliminde olduklarını söylüyor. Bu arada, zengin insanlar geleceği hayal etmekle meşguldürler. En iyi günlerinin geride kaldığına inanan insanlar nadiren zengin olurlar ve çoğu zaman mutsuzluk ve depresyonla mücadele ederler.


9) Rahat Olmak

Ortalama bir insan rahat olmak ister. Öte yandan zengin insanlar belirsizlikten etkilenir. Siebold, “Fiziksel, psikolojik ve duygusal rahatlık, orta sınıf zihniyetinin birincil hedefidir” diye yazıyor.
Birinci sınıf düşünürler, milyoner olmanın kolay olmadığını ve rahatlığa duyulan ihtiyacın yıkıcı olabileceğini erken öğreniyor. Devam eden bir belirsizlik durumunda çalışırken rahat olmayı öğreniyorlar.




10) Korku

Siebold, “Büyük olanlar, korkunun olmadığı bir bilinç düzeyinde faaliyet gösteriyorlar.” diye yazıyor. Bu düşünce düzeyinde her şey mümkün görünüyor. Kitlelere çılgınca gelen her rüya, şaşırtıcı bir şekilde yapılabilir hale geliyor. Bu seviyede çalışmak için, konfor alanınızdan ayrılmaya istekli olmalısınız. Bu, tam olarak en zengin insanların yaptığı şeydir.


11) Düşük Beklenti

Orta sınıf, asla hayal kırıklığına uğramamak için finansal beklentilerini düşük tutarken, zenginler beklentilerini son derece yüksek tutuyor ve her türlü zorluğa hazır şekilde bekliyorlar.

This post is also available in: English Français Español Deutsch

Kategoriler: Başarı

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version