LinkedIn’de Profesyonel Görünüm İçin 6 Öneri

Profesyonel bağlantılarımızı yönetmek ve kariyerimize yön vermek adına LinkedIn’in çok önemli olduğunu biliyoruz. Fakat artık LinkedIn’de aktif olmak da yetmiyor. Diğer sosyal ağlara göre daha farklı bir kullanım prensibi olan LinkedIn’de profesyonel görünüm büyük önem taşıyor. Biz de LinkedIn’de daha profesyonel bir görünüm sergileyebilmeniz adına 6 öneride bulunmak istiyoruz.


1) İlgi çekici bir ünvan oluşturun

Profilinizdeki en can alıcı nokta; arama sonuçlarında isminizin hemen yanında bulunan ünvanınızdır. Ünvanınız, insanların sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmek ve profilinize tıklamak için yeterince cazip olmalıdır. Asla sadece isminiz ve şirketinizle yetinmemelisiniz. LinkedIn ünvanınızda hedef anahtar kelime öbekleri kullanılması önemlidir -örneğin, “LinkedIn Uzmanı”-


2) Görsellere önem verin

LinkedIn profilinizde profesyonel resimler kullanmak çok önemlidir. Görseller ilk izlenimi oluşturur. İnsanlar profilinize girdikten birkaç saniye sonra sizi sunduğunuz görsellere göre yargılayacaklardır. Bu yüzden profil fotoğrafınıza olabildiğince özen gösterin. Güler yüzünüzü ön plana çıkaran bir vesikalık kullanmak isabetli olacaktır.

Profil resmi görüntülemesi için izin verilecek kişileri seçebilirsiniz. Sizinle bağlantısı olmasa dahi profilinizi görüntüleyen insanların resminizi görebilmesi için “herkese” seçeneğini seçmelisiniz.


3) Durum güncellemeleri paylaşın

Durum güncellemeleriniz, temel bilgilerinizin hemen altında yer alır. Paylaştığınız durum güncellemeleri profilinizin yanı sıra LinkedIn ana sayfasındaki “Tüm güncellemeler” arasında da görünecektir. Örneğin Twitter hesabınızı bağlayarak tweetlerinizi otomatik durum güncellemesi olarak yapılandırabilirsiniz. Bu aktif kullanım sizin LinkedIn’i ve dolayısıyla iş ve kariyer yaşamınızı önemsediğinizi gösterecektir.


4) Deneyimlerinizi ve eğitimlerinizi detaylandırın

Mevcut ve önceki pozisyonları eklemek için “Pozisyon ekle” butonuna tıklayın. Profilinizdeki kişi tümünü görüntüleyene kadar, güncel ve son üç pozisyonunuz profilinizde görüntülenir.

Her pozisyon için kısa ama net açıklamalar eklediğinize emin olun. Açıklamalarda hedef anahtar kelimeler kullanın, böylece insanlar beceri kümeleri için arama yaparken karşılarına çıkabilirsiniz. “Eğitim ekle” kısmından ise yılları ve branşınızı doldurarak eğitim alanınızı oluşturabilirsiniz.


5) Yetenekleriniz için onay isteyin

Profilinizde bir diğer önemli kısım ise yetenekler bölümüdür. Yetenek ve kabiliyetlerinizi profilinize ekleyerek insanlara kendinizi daha kolay ifade edebilirsiniz. Bunun yanında yeteneklerinize aldığınız onaylar profilinizi daha güçlü gösterecektir. Bu yüzden şu anki ve önceki iş arkadaşlarınızdan, müşterilerinizden, sınıf arkadaşlarınızdan ve eğitimcilerinizden onay isteyebilirsiniz. Bunun için çekinmenize gerek yok.


6) İnternet sitesi ya da blog adresinizi ekleyin

LinkedIn’i bir kartvizit olarak düşünmelisiniz. İnsanlar profilinize girdiğinde onlara kendinizi daha rahat ifade edebildiğiniz bir platforma yönlendirebilmek, profilinizi kesinlikle daha güçlü gösterecektir.

facebook-paylas2 new-twitter-paylas2

⇓ CEOtudent Facebook sayfasını takip etmeyi unutmayın ⇓

Kategoriler: Dijital, İş, Kariyer

Yorumlar (0) Yorum Yap

/