LinkedIn Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey

Berk Tezkoşar

Berk Tezkoşar

Calibration Engineer, Tech Editor, DJ

Linkedin, Aralık 2002’den bu yana iş dünyasındaki kişilerin birbirleri arasındaki etkileşimi sağlayan, dünyanın en büyük profesyonel sosyal paylaşım ağıdır. Aslında kaba bir tabirle Linkedin’i Facebook’ un daha profesyonel amaçlar için düzeltilmiş haline benzetebiliriz. Peki, Linkedin’i nasıl kullanmamalıyız? İşte Linkedin’i kullanırken yapmamanız gereken 6 şey..

1) Etkileşimsizlik kötü sonuçlar doğurabilir!

Son yıllarda duyduğumuz trend kelimelerden biri “etkileşim”. Sosyal medya kullanımının maksimum olduğu bu çağda çoğu insan Facebook, Twitter, İnstagram kullanımını nasıl çok iyi yapamıyorsa aynı şey Linkedin için de geçerli. Üstelik Linkedin daha profesyonel bir ağ ve daha çok önem gösterilmesi gerekiyor. Sadece kendinizden üstünkörü bahsettiğiniz bir mecra haline gelmemeli. İnteraktif bir şekilde bu ağı paylaşımlarınız ve düşüncelerinizi ifade etmek için kullandığınız takdirde olumlu geri dönüşlerle karşılacaksınız.2) Yeteneklerinizi abartmayın!

Linkedin kullanan herkesin bildiği gibi yeteneklerinizin olduğu bir alan vardır ve siz ayrıcalıklı olmak adına bu alana gerekli özeni göstermelisiniz. Kesinlikle yapmadığınız bir yeteneğinizi bu alana eklemeyin. Hatta sadece çok iyi olduğunuz yeteneklerinizi bu alanda barındırırsanız çok daha kaliteli bir profil sunmuş olursunuz. Kısacası kendiniz olun! Ne kendinizi yerin, ne de abartın.

3) Profil resminizi dikkatli seçin!

Unutmayın ki profilinizi inceleyen her 3 kişiden 2 si öncelikle profil resminize bakıyor ve daha sonra profilinizi görüntülüyor. İlk izlenim her zaman önemlidir. Konu çok yakışıklı ya da çok güzel olmanız değil, önemli olan profil resminize gerekli özeni göstermiş olmanız. Bu fotoğrafınızın kalitesi hatta ufak bir tebessüm dahi olabilir.4) Aşırı aktif kullanmayın!

İlk maddede etkileşimsizlikten bahsetmiştik. Fakat biliyoruz ki her şeyin aşırısı kötü sonuçlar doğurabiliyor. Katıldığınız gruplarla aranızdaki iletişim ve gönderilere yaptığınız yorumlar aşırı düzeyde olursa, antipatik olduğunuz konusunda hem fikir olan pek çok insan ortaya çıkabilir. Kısacası kaliteli olun, kaliteli yorumlar, kaliteli paylaşımlar, kaliteli kutlamalar yapın!5) Klasik CV görüntüsünden uzak durun!

Online iş aramanın ve kariyer sitelerinin zirvede olduğu bu dönemde pek çok iş bulma sitesinde cv oluşturma yönergelerini takip ederek oluşturduğunuz özgeçmişiniz tamamen farklı olmalı Linkedin profilinizden. Bunun için daha detaylı olarak neyde uzman olduğunuzu, neyi öğrendiğinizi profilinizde belirtmeli, klasik Cv düşüncelerinizi kırmayı öğrenmelisiniz.6) Referanslarınızı abartmayın!

Profilinizdeki bu kısım çok çok önemli. Sizden bağımsız olarak yazılamayan bu bölümde, aşırı iltifat içeren kelimelerden uzak durulmalı. Daha tutarlı daha mütevazı kelimeler seçilmeli. Örneğin;  “çok iyi, mükemmel” yerine “yeteri kadar, gerektiğinde” ifadeleri kullanılabilir.

facebook-paylas2  new-twitter-paylas2

Kategoriler: Dijital, İş, Kariyer

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version