Hüzünlü Bir Fotoğraf Projesi: Yasa Dışı Vahşi Hayvan Ticareti ve Bıraktığı İzler

At Direktör

At Direktör

"Mükemmel fikirlere sahip olmak, onları satamadığınız sürece işe yaramaz."

Yasa dışı avlanmaya ve yasa dışı hayvan ticaretine karşı bir grup ödüllü fotoğrafçı kendi fotoğraflarını bir projede bir araya getirdiler ve insanlara ulaştırmayı amaçlıyorlar. Vahşi yaşama karşı işlenen suçlar dünya genelinde ciddi bir sorun.

İşte o projeye ait fotoğraflar ve hikayeleri:

1)

İzinsiz avlanma ile savaşan ve tamamı kadın olan bir ekibin üyesi. O her gün, doğal yaşamı koruma amacıyla güne başlıyor ve bir yandan da annelik yapıyor.

2)

Care for Wild Africa adlı sivil toplum kuruluşu adına çalışan bir gönüllü, sırtlanların sebep olduğu yaralar için tedavi sürecindeki bir yavru gergedanı rahatlatmaya çalışıyor. Bu zavallı yavrunun annesi da kaçak avcılar tarafından katledilmiş. Bu yavru diğerlerine göre kısmen şanslı, çünkü genellikle avcılar anneleri öldürülen yavrulara da saldırırlar.

3)

Yeni barınağına doğru yola çıkan goril ve bakıcısı.

4)

2016’da Kenya şu ana kadarki en büyük fil dişi yakımını gerçekleştirdi. Vahşi yaşamın korucuları yasa dışı avlanan suçluların satmasını engellemek için ele geçirdiği 105 ton fil dişini yaktı.

5)

Afrika fili Loxodonta, Abu Kampı’nda bu fotoğrafa konuk oluyor. Fil ve onu büyüten kişi arasında derin bir bağ var. Filler uzun vadeli bir araştırma için yetişkinliğe kadar büyütülüyor, sonra da doğal ortama bırakılıyorlar.

6)

Annesi ölmüş olan bu goril Kamerun’da bir vahşi hayvan eti marketinde satışa sunulmuştu. Fotoğrafçı değersiz bir yüzükle hayvanı takas etti ve ardından onu ülkenin diğer ucundaki bir barınağa götürdü. Fakat maalesef goril hayata tutunamadı, birkaç ay sonra orada hayatını kaybetti.

7)

Dişi ve beyaz bir gergedan ne yazık ki boynuzlarını avcılara vermiş. Gergedan avına karşı hayatta kalarak bu savaşın sembolü olmuş.

8)

Korumacı Tony Fitzjohn, öksüzken başlayıp 3 sene boyunca yetiştirdiği aslan Jipe’nin karşısında duruyor. Koruma projesi kapsamında doğaya bırakılan Jipe doğaya hızlı bir şekilde ayak uydurdu. Jipe aynı zamanda Kenya’da üç yavru yetiştirdi. Ancak bu fotoğraf çekildikten kısa bir süre sonra avcılar tarafından öldürüldü.

9)

Çöl tilkileri yasa dışı evcil hayvan ticareti için yakalanıyor ve esir alınıyor. Fotoğraftaki bu üç aylık yavru da Tunus’un güneyinde bir markette satılıyordu.

10)

Brezilya’nın Acre bölgesinde bulunan Amazon yağmur ormanlarına ait bir bölgenin otlağa çevrilmek üzere temizlendikten sonra yanan kalıntıları.

11)

Bir kafeste büyütülen bu Filipin kartalı Filipinler Kartal Merkezi’nde elle besleniyor. Ormanlar tahrip edildiği için yuvasız kaldı, kendisi gibi bu bölgede yaşayan bu kartalların tamamı tehlikede.

12)

Bu fotoğrafta genç bir Bengal kaplanı çifti görüyoruz. Doğada 4000’den az sayıda kaplan kaldı. Bunun sebebi Çin ve Güneydoğu Asya’daki yasa dışı avlanma ve hayvan ticareti.

13)

Nepal’in Chitwan Ulusal Parkı’nda bir fil bacakları zincirlenmiş bir şekilde oturuyor. 50 yaşındaki bu fil hayatı boyunca 5 bakıcıyı öldürmüş.

14)

Kutup ayılarının neslini tehlikeye atan tek şey yalnızca küresel ısınma değil. Bu hayvanlar avlanma ile de baş etmek zorundalar. Her yıl Kanada’dan yüzlerce kutup ayısı derisi taşınıyor, hem yasal hem de yasa dışı olarak. Gönderildikleri yer ise Çin.

15)

Brezilya Amazonlarının Altamira bölgesinde bir yerli toprağının havadan görünüşü. Bu alan yasa dışı kereste kesimi için temizlenmiş.

16)

4000 karıncayiyen, taşıma konteynerlerinin içine gizli bir şekilde koyulmuş ve Sumatra’da bir limana bırakılıyor. Bu karıncayiyenler geleneksel Çin ilaçlarında kullanılıyor.

17)

Alopias cinsindeki bu köpek balığı Meksika’nın Cortez denizinde bir ağa takılmış. On milyonlarca köpek balığı bu şekilde ağa takılarak ölüyor veya köpek balığı yüzgeci çorbasına dönüşüyor.

18)

ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi tarafından ele geçiren malların fotoğraflarını çekiyor fotoğrafçımız. Bu kutup ayısı postu ve 1.5 milyon adet daha eşya bulunuyor Kolorado’daki merkezde.

19)

Çin’de, Chimelong Uluslararası Sirki’nde, bu orangutan günde üç defa kostümle gösteri yapmak zorunda, ona bir de palyaço eşlik ediyor. Orangutanlar ciddi tehlikede ve yavruları eğlence sektörü için sürekli alınıp satılıyor.

20)

Whenzou Hayvanat Bahçesi’nde bulunan ve nesli tükenmekte olan halka kuyruklu makiler. Zhejiang, Çin’de bulunan korumacılar bunlardan doğada 2000 birey kaldığını söylüyor.

21)

Köpek balığı çorbasında kullanılmak üzere bir araya getirilen köpek balığı yüzgeçleri.

22)

Ele geçirilmiş gergedan toynakları. Bir dişi, bir erkek ve bir de yavruya ait.
Kategoriler: Bilim, Sanat, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version