Her Girişimcinin ve Girişimci Adayının Geliştirmesi Gereken 7 Yetkinlik

İTÜ Çekirdek

İTÜ Çekirdek

İyi girişimler İTÜ Çekirdek'ten yetişir

Fikriniz ne kadar çığır açıcı olursa olsun, yeterli teknik beceri ve iletişim yeteneklerine sahip değilseniz onu ayağa kaldırmanız kolay olmayacaktır. Sürekli yeni girişimlerin kurulduğu bir çağda, girişiminizin konusuyla ilgili güçlü bir etik ve ansiklopedik bilgiye sahip olmak işe yaramayacaktır. Yeni bir iş kurmak, kurumsal bir şirkette yapılan birçok işi tek başına üstlenmek demektir. Bunun için de bazı yetkinliklerinizi geliştirmiş olmanız gerekir.

1) Etkili Bir İş Modeli Geliştirebilme

İşinizi kurmadan önce, öncelikle hedeflerinize nasıl ulaşmayı beklediğinizin temelini oluşturmak için iş stratejileri geliştirmelisiniz. Detaylı ve bütünüyle planlanmış bir iş planı yapmak, yolunuzdan sapmanızı engelleyecek, fikrinizi bir prototipe dönüştürmenize yardımcı olacaktır.

2) Temel Düzeyde Tasarım Bilgisi

Bu teknoloji odaklı dünyada öne çıkmak isteyen bir girişimci olarak, biraz da teknik bilgiye sahip olmak son derece önemlidir. Kimse sizden kod yazmanızı beklemiyor ama girişiminizin ilk aylarında en azından “kullanıcı arayüzü nedir, iyi bir arayüz nasıl tasarlanmalıdır, tipografi nedir” gibi sorulara temel seviyede cevaplar verebilmek gerekiyor.

3) Eleştirel Düşünme Ve Problem Çözme

Girişimci olmanın önemli bir parçası da, şirketin ilerleyişine katkıda bulunacak zorlu seçimler yapabilmektir. Çeşitli online eğitimlerle bu yeteneklerinizi geliştirebilir, karşılaştığınız her engel karşısında en doğru şekilde karar vermeyi öğrenebilirsiniz.

4) Liderlik Ve Yönetim

Belki de en önemlisi, insanları işlerini yapmak için motive etmeyi öğrenmek. Çekirdek liderlik ve yönetim becerilerinizi geliştirerek, ekibinizle iletişiminizi geliştirebilir ve ekibinizle birlikte girişiminizi büyütebilirsiniz.

5) İletişim Becerisi

Müşterilerinizle, ortaklarınızla, çalışanlarınızla ya da yatırımcılarınızla doğru iletişimi kurma konusunda başarılı olmalısınız. Kendinize güvenmiyorsanız bu konuda kendinizi geliştirmeye odaklanabilirsiniz.

6) Temel Seviyede Finansal Bilgi

İster yatırım alıyor olun, ister para biriktiriyor olun, her zaman paranızın ne durumda olduğunu takip etmelisiniz. Bordrolama, satış takibi, ödemeleri denkleştirmek, uzun vadeli varlıklar satın almak, finansal tablolar hazırlamak ve karlılık analizi gibi temel muhasebe becerilerini öğrenmek ve bunları kendiniz takip etmek paranızı kontrol edebilmenize yardımcı olacaktır.

7) Motivasyon

Bir şirkette maaşlı bir çalışan olduğunuzda kendinizi motive edecek birçok şey bulabilirsiniz fakat tek başınıza olduğunuzda içinizde bitmek bilmeyen bir motivasyon kaynağı yaratmanız gerekiyor. Girişiminizle ilk paranızı kazanmaya başlayacağınız güne kadar her gün aynı şevkle çalışabilecek misiniz?
Avrupa’da 2., dünyada 3. olan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, müşteri, yatırım ve satış desteğiyle girişimcilerinin yanında!

Geleceği şekillendireceğini düşündüğün girişim fikrinle İTÜ Çekirdek’e başvur, girişimciliğe doğru adreste başla!

Detaylı bilgi ve başvuru için: İTÜ Çekirdek

Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/