Etkili Zeka Gelişimi İçin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 5 Basit Yöntem

Zekamızı daha etkili kullanmak, daha çok çalıştırmak, zorlamak, zekamızı geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmak, olduğumuzdan daha zeki olmanın yollarını aramak gibi şeyler elbette ki hepimizin yaşarken talep ettiği isteklerden birisidir. Beyninizin daha sağlıklı kalmasıyla birlikte bilişsel yeteneklerinizi geliştirmeye fayda sağlayan bu basit 5 yönteme hep birlikte bakalım.

1) Su İçin

Su içmenin vücudumuz için faydalarını saymakla bitiremeyiz. Stresten uzaklaştırmak, vücudun sıvı dengesini sağlamak, unutkanlığı azaltmak, saç problemlerinin üstesinden gelmek gibi birçok faydası bulunmaktadır. En önemlisi ise beyin fonksiyonlarını güçlendirmektedir. Bununla birlikte yapılan araştırmalar doğrultusunda oksijen ve besinlerin beyne daha etkili bir şekilde taşınması su içmenin bir diğer önemli faktörüdür.

2) Uyku Sürenizi Ayarlayın

Uyku, hepimiz için bir gereklilik ve yaşamın devamlılığı için bir zorunluluktur. Tam tersine ise düzensiz bir uyku insan ömrünü kısaltmaya yeten bir öğedir. Beynimizin birçok bölgesinin uyku ile ilişkili olduğu saptanmıştır. Bünyeye göre değişiklik gösterse de maksimum 7 veya 8 saatin zekayı uykuyla güçlendirmek için yeterli olduğu vurgulanmaktadır.

3) Hafızanızı Zorlayın

Satranç oynamak, bulmaca çözmek gibi zeka geliştirici oyunlar oynamak zihni açık tutmakla birlikte bunalmasını önleyen maddelerden biridir. Aynı zamanda karışık senaryoya sahip, içinde fazla karakter bulunduran ve kurgusu kolay bir şekilde anlaşılmayan filmler, diziler ve kitaplar da zekanın gelişmesine katkıda bulunuyor.

4) Sağlıklı Beslenin

Düzenli ve dengeli beslenme, sağlığımız kadar beynimiz için de önem taşımaktadır. Unutkanlığı ve zihni güçlendirmek için bolca B, E ve D vitamini almak, tatlandırıcı ve yapay maddelerden uzak durmak, et ve balık tüketimiyle birlikte yeşillik tüketimi de beyin için oldukça önem taşımaktadır. Özellikle kahvaltı günün en sağlıklı öğünü olarak bilindiğinden dolayı zihin için en etkili öğün olduğu kanıtlanmıştır.

5) Sosyal Etkileşim İçinde Bulunun

Sosyal etkileşim günlük yaşantımızda çoğu kez içinde bulunduğumuz durumlardan birisidir. Yapılan araştırma sonuçlarında sosyal etkileşim sayesinde sinaptik aktiviteyi arttırmış oluyoruz ve böylece beynimizi daha etkin kullanmış bulunuyoruz.
Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/