Daha Planlı ve Verimli Yaşamanızı Sağlayacak 7 Harika Uygulama

Yağmur Avvurur

Yağmur Avvurur

Founder @ceotudent

Yaşamlarımız gün geçtikçe dijitale taşınıyor. Gün geçtikçe pratikleşiyoruz. Çalışma, planlama, programlama ve verim artırma üzerine de iyi uygulamalar yazılıyor, yüz binler tarafından indirilip kullanılıyor. Bugün bir patron tatilini yaparken şirketin tüm işleyişini bir akıllı telefon ekranından takip edip gerektiği yerde de müdahelede bulunabiliyor. Hal böyleyken biz de bir gencin yaşamını daha planlı ve verimli hale getirebilecek uygulamaları sizler için araştırdık.


1) Evernote

Not almayı seven, gerekli gören insanların büyük bir aşkla kullandığı uygulama bugün iş dünyasının vazgeçilmezleri arasında. Evernote bir not alma uygulaması. Ancak basit bir not alma uygulamasından çok daha fazlasını veriyor. Kullanıcıların notunu bulutta saklayan Evernote, bu sayede akıllı telefonunuzda aldığını notlara tablet veya bilgisayardan da ulaşmanızı sağlıyor. Evernote’un dikkat çeken diğer özelliklerinden bir diğeri de notlara ses dosyası, video veya fotoğraf ekleyebilmeniz. Uygulama tamamen ücretsiz! Mutlaka deneyin.


2) Pocket

İnternette sörf yapıyorsunuz. Muhteşem bir içeriğe rastladınız. Bunu mutlaka okumalıyım diyorsunuz fakat o an hiç mi hiç vaktiniz yok. Uygulamanın Chrome eklentisi sayesinde içeriğin sayfasındayken tarayıcınızın sağ üstünde bulunan Pocket ikonuna tıklıyorsunuz ve içerik telefonunuza iniyor. Vapurdayken, otobüsteyken ya da trafikte içeriğinizi  dilediğiniz zaman telefonunuzdan görüntüleyebiliyorsunuz. İnternetteki hiçbir içeriği kaçırmamak için iyi bir fikirle tasarlanmış olan Pocket, kullanıcıların beğendiği linkleri tek dokunuşla bir listeye gönderiyor. Unutmak istemediğiniz bu listeye ise hem akıllı cihazlardan hem de bilgisayardan ulaşılabiliyor. Yine tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı şiddetle öneriyoruz.


3) Trello

Trello, basit ama etkili bir çalışma ve organizasyon ortamı isteyen ekip liderleri ve çalışma arkadaşları için hazırlanmış iş takip ve yönetim uygulamasıdır. Bir proje oluşturuyorsunuz. Bu projeye uygulamayı kullanacak ilgili iş arkadaşlarınızı ekliyorsunuz. Yapılması gerekenlerin listelendiği sayfada hangi işten kim sorumlu ise bu görevi yerine getirdikten sonra sistem üzerinden işin ne şekilde sonuçlandığını ya da gidişatını belirtiyor. Yönetici ise tek ekran üzerinden işin durumunu ve anlık takibini yapabiliyor.


4) Wunderlist

Wunderlist kişisel ya da profesyonel, aklınıza gelen tüm proje fikirlerini ve yapılacaklar listenizi kaydetmenize yarayan harika bir uygulama. Apple ve Android uygulamalarının yanı sıra Chrome eklentisiyle web üzerinden de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Belirli noktalarda Trello ile benzeşiyor olsa da Wunderlist’de kişisel kullanım daha ön planda.


5) Forest

Diyelim ki dikkatiniz dağıldı ve acilen işinize odaklanmanız gerekiyor. Telefonunuzu da bir türlü elinizden bırakamıyorsunuz. Hemen telefonunuza Forest uygulamasını indirin. Uygulama içinde küçük ve sevimli bir fidan ekiyorsunuz. 30 dakika boyunca telefonunuzu kenara koyarak işinize odaklanırsanız güzel bir ağacınız oluyor. Eğer 30 dakika içinde uygulamayı terk ederseniz ağacınızı öldürmüş oluyorsunuz. Dikkatinizi ne kadar iyi toplayabiliyorsanız zamanla o kadar gür bir ormanınız oluyor.


6) Coach.me

Coach.me hedeflerinize günlük alışkanlıklar ile ulaşmanızı sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir mobil uygulama. Uygulama sayesinde sizin ya da başka kullanıcıların oluşturduğu alışkanlıklara her gün check-in yapabilir, yaptığınız check-in’lere not ekleyebilir ve alışkanlıklarınızla ilgili sayısal ve görsel feedbackler alabilirsiniz. Kariyer yolunuzu belli veriler doğrultusunda şekillendirmek ya da yeni bir yetenek kazanma sürecinizi kontrol edebilmek için harika bir platform!


7) Genius Scan

Uygulama sayesinde bir dosyayı taramak için illaki ofiste olmanız gerekmiyor. Fotoğrafını çekerek taradığınız görüntüleri iki boyutlu olarak PDF veya JPEG formatında kaydedebiliyorsunuz.

 

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version