2016 NBA Finalleri İzlenme ve Sosyal Paylaşım Rekoru Kırdı

Cleveland Cavaliers’ın şampiyonluğa ulaştığı yedi serilik NBA final karşılaşmaları TV, sosyal ve dijital medyayı salladı. Yedi maçın sonunda dakika başına 337.000 tweet atıldı, 43 milyon kişi Facebook’ta düşüncelerini paylaştı, bu paylaşımlara 269 milyondan fazla yorum yapıldı. @NBA hesabı, 76,5 milyon izlenme ile tüm Vine hesapları arasında 1 numaraya yerleşti. Tarihi Seri, 1998’den bu yana en çok izlenen NBA Finalleri, Çin’de en çok izlenen NBA müsabakası ve 2016 yılının ABD’de en çok tweet atılan spor olayı oldu.

Sosyal Medya: Sosyal platformlarda Final serisi sırasında 5,2 milyar içerik ve 800 milyon video yorumu oluşturuldu.

  • Twitter: 7. Maçın sonunda dakika başına 337.000 tweet atıldı; bu rakam Finaller tarihinde en çok tweet atılan an ve 2016’nın en çok tweet atılan spor olayı olarak tarihe geçti.
  • Facebook: Cavaliers – Warriors, Facebook’ta en çok bahsedilen NBA Finali oldu. 43 milyon kişi düşüncelerini paylaştı, beğendi ve içeriklere 269 milyondan fazla yorum yapıldı.
  • Vine: @NBA geçtiğimiz hafta 76,5 milyon izlenme ile tüm Vine hesapları arasında 1 numaraya yerleşti.

NBA TV: Kanalın ana stüdyo programı NBA GameTime, finallerde ortalama 258.000 izleyici ile en çok izlenen maç sonrası program oldu. 7. karşılaşmada 553.000 kişinin izlediği program rekor kırdı.

NBA Dijital: NBA.com ve NBA App 1,9 milyar sayfa görüntüleme ve 1,4 milyar video görüntüleme ile geçen yıl Final serisinin 1,1 milyar ve 400 milyon rekorlarını alt üst etti.

NBAmoji App: NBA Finalleri sırasında piyasaya sürülen ücretsiz NBAmoji App uygulaması App Store’un spor bölümünde 1 numaraya yerleşti.

  • NBA Finalleriyle ilgili emojiler 800 binden fazla kullanıldı.

Lisanslı Ürünler: 7. karşılaşmadan sonraki gün, NBAStore.com üzerinden mağazanın tarihinde geçen yıl kırılan rekoru alt üst eden en yüksek satış rakamlarına ulaşıldı.

  • Cavaliers’ın 2016 NBA Champions Locker Room T-shirt’ü, NBAStore.com’da en çok satılan ürün olurken, sitede bugüne kadar en çok satan Locker Room T-shirt olma özelliği de taşıyor.
  • NBAStore.com, lisanslı ürün satışında geçtiğimiz yılın finallerinde ulaşılan rekoru %50 attırdı.

facebook-paylas2  new-twitter-paylas2

Kategoriler: Dijital, Gündem

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version